Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Bábovka s rybízem

    vydáno  •  Recepty

    Mám pro vás skvělý tip na rybízovou bábovku. Než jsem ji stačila vyfotit, táta nám kus ujedl...

    Rybízová bábovka, © sprite01

    Urodilo se vám letos hodně rybízu a nevíte, co s ním? Už máte dost marmelády, sirupu nebo lívanců? Zkuste bábovku, pochutnáte si. Pokud nemáte rybíz, můžete použít i jiné ovoce, například ostružiny nebo maliny. Je fakt výborná a vůbec se nelekejte toho kefíru. Díky němu je vláčná a vydrží i několik dní, pokud vám ji někdo nesní...

    Budete potřebovat:

    • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
    • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
    • 1 lžičku jedlé sody
    • 1 lžíci kokosu (jen pro ty, kdo mají kokos rádi, jinak nemusí být)
    • 4 vejce
    • 1 hrnek cukru krupice
    • 1/2 hrnku oleje
    • 1/3 hrnku kefíru
    • rybíz ze zahrádky, asi 1 až 2 hrnky, záleží, kolik ho tam chcete (rybíz může být i mražený, ale nechte ho povolit, nebo zavařený, tam je potřeba ho přelít přes sítko, aby tam nebyla šťáva)

    Postup:
    Celá vejce šleháme s cukrem, přidáme kefír a olej. Zvlášť si smícháme mouky, sodu a popřípadě kokos. Po trochách vsypeme do ušlehaných vajec s cukrem. 1/3 těsta vlijeme do silikonové formy nebo do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Poté nasypeme polovinu rybízu, další třetinu těsta, zbytek rybízu a poslední část těsta. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

    Nechte si chutnat.

    Poznámka redakce: Upečenou bábovku poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, tak se vám na ni žádné těsto nepřilepí. Jestliže se těsto lepí, nechte bábovku ještě péct.

    Autorka:
    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (8)

    Příspěvek z 23. září v 5:45.
    vikiliky v něm napsala:

    Bábovku jsem zkusila s ostružinami. I tak byla moc dobrá.

    Příspěvek z 22. září v 19:22.
    Kubík111 v něm napsal:

    excelent! :-)ok

    Příspěvek z 14. září v 8:56.
    Alpina v něm napsal:

    My ho máme zmražený, takže zkusím rybíz ´.:->
    Z ostružin děláme marmelády a jsou vážně dobré.