Alíkovina

Buchta babičky Marušky

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Buchtička babičky Marušky je mňamka.

    Těsto:

    • 6 vajec
    • 1 hrnek hl. mouky
    • 1 hrnek cukru krupice
    • 1 KL prdopeče

    Z bílků ušleháme sníh a ke konci šlehání přidáme cukr, pak žloutky a jemně zamícháme. Přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme. Těsto vylijeme na plech (30*40 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut při 180 st.°C. Vychladlý podélně rozkrojíme na dva díly.

    Krém:

    • 2 kaiserky (rohlíky) jeden den staré
    • 3 hrnky mléka
    • 1/2 hrnku cukru krupice
    • 1 vanilkový cukr
    • 100 g strouhaného kokosu
    • 1 kostka másla

    Kaiserky namočíme ve dvou hrnkách mléka až změknou, vidličkou je rozmícháme na kaši. Přidáme kokos a opět zamícháme. Ve zbylém mléce (1 hrnek) uvaříme oba cukry, přidáme kaši s kaiserek a mícháme do zhoustnutí a necháme vychladit. Máslo utřeme do pěny a stále míchajíc přidáváme postupně kaši a ušleháme do jemného krému.

    Drobenka kokosová:

    • 1PL másla
    • 100 gr. kokosu strouhaného
    • 1/2 hrnku cukru krupice

    Máslo, cukr i kokos přismažíme na pánvi až kokos zhnědne.

    Dochucení: asi 1/2 sklenice červeného džemu.

    Postup: 1 plát piškotu potřeme bohatě džemem, polovinou krému, přikryjeme druhým plátem, namažeme zbylým krémem a posypeme drobenkou

    prdopeč = prášek do pečiva

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (2)

    Příspěvek z 26. dubna 2017 v 18:09.
    VeverkaČiperka123 v něm napsala:

    ha

    to slovo prdopeč je srandovní :)

    Příspěvek z 26. dubna 2017 ve 13:57.
    DžungaráčekChlupáček v něm napsala:

    Mňam asi dobré

    Asi to je dobré