Alíkovina

Buchta, která chutná všem

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
Tato buchta je vhodná pro všechny. Jen ne pro ty, kteří mají alergii na kakao a lepek.

Potřebujeme:

  • cukr
  • plech
  • mísu
  • 2 lžičky rumu (max. 4) (nebojte se rum vyprchá)
  • 1 nebo 2 hrnky mléka (podle hustoty)
  • 2 sklenice polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • kdo chce může přidat i kokos

Postup:

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, mléko a rum. Po rozmíchání 1 sklenici ubereme, do zbytku přidáme 4 vejce, polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva, vymícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme 1/4 hodiny.

Po čtvrthodině vytáhneme z trouby a na horkou buchtu nalijeme odebranou sklenici, rozetřeme po povrchu a posypeme kokosem.

Dobrou chuť.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (2)

Příspěvek z 18. května 2016 v 19:06.
kivina29 v něm napsal:

Reakce na -Pouzdro-:

Nebuď hater...nemusíš tu buchtu péct!!! Ani jíst!!!

Příspěvek z 29. dubna 2016 v 15:31.
-Pouzdro- v něm napsal:

neúplný recept

Když tady píšeš recept, tak napiš aspoň kolik másla, cukru. Nějak to tam chybí.