Čaj se ale také může připravovat z ovoce nebo bylinek. Čaj má vedle povzbuzujících účinků, v mnoha případech díky látkám v něm obsaženým také blahodárný vliv na organismus. V Evropě se původně pil jako lék.
Druhy čaje
Čaje bílé, čaje zelené, čaje polozelené, čaje černé
a jak všichni dobře známe, čaje ovocné.
Většina lidí čaj pije, jen když je nemocný, ale to dělá chybu!!!
Čaj se nejvíce hodí na zimu nebo na snídani.
Hezky se vám pročistí žaludek a je po žízni.
Upozornění: Čaj se pije teplý, ne horký ani studený. Kdyby byl horký, může se vám spálit jazyk. Kdyby byl studený, nemá to tu pravou chuť, to už byste si rovnou mohli udělat sirup. |
Příprava čaje
Zapneme rychlovarnou konvici. Do hrníčku si dáme sáček čaje, zalijeme, necháme vychladnout 3-7 min. Můžeme si osladit medem nebo sladidlem z výtažkem stévie.
Pozor:
Nejhorší, co člověk může udělat, je osladit si čaj cukrem!
Druhy čaje, které mám ráda
Žaludeční čaj, Čaj Pickwick s citronem, Ranni
Životabudič, Čaj Jemča - heřmánek, a čaje Babička Růženka.