Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Domácí kaiserky

    vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
    Co do školy ke svačině? Třeba domácí kaiserku.

    Dnes bych se chtěla podělit o recept na domácí kaiserky. Není to nic složitého a hlavně je to chutná i zdravá svačinka. 

    Na domácí kaiserky budeme potřebovat:

    • 400g hladké mouky
    • 150g ovesných vloček
    • sůl
    • 25g droždí
    • 380ml smetany
    • kmín
    • hrubou sůl
    • semínka na posypání 

    Jak na to?

    Z droždí a trochu vlažné smetany si připravíme kvásek. Mouku, sůl, vločky smícháme v míse a potom přidáme kvásek. Vše promícháme a těsto necháme kynout 30 minut na teplém místě. Když máme těsto vykynuté pomoučníme si pracovní desku, těsto vyklopíme, propracujeme a rozdělíme na 12 kousků.

    Z kousků si vypracujeme bochánky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky necháme ještě 10 minut kynout, potom uprostřed nařízneme do křížku, potřeme mlékem a posypeme semínky (já použila slunečnicová semínka, ale můžete třeba dát i dýňová).

    Dáme do trouby a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Kaiserky jsou opravdu moc dobré, tak si je vyzkoušejte. 

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (1)

    Příspěvek z 18. dubna 2015 v 18:57.
    Lodo10 v něm napsala:

    Super

    Příspěvek