Ingredience:
(5) vykostěná kuřecí prsa
0,5 l kuřecího vývaru
šťáva z půlky citronu
400g hladké mouky
3 vejce
5 lžic mléka
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce česnekového granulátu
1 lžíce sladké červené papriky
1 lžíce kajenské papriky
1 lžíce soli a pepře
500g neslazené kukuřičné lupínky
Noc před vařením stripsů udělejte pro maso marinádu. Uvařte kuřecí vývar (stačí z kostky) a přidejte šťávu z půlky citronu. Přes noc nechte přikryté v lednici.
Připravte si 3 nádoby, v jedné budou suché suroviny, v druhé mokré a v třetí lupínky. Do mouky přisypte všechna zmíněná koření (pokud nechcete pálivé stripsy, vynechte kajenskou papriku). Do čisté nádoby rozklepněte vejce a přilijte mléko a zamíchejte, do té třetí vysypte lupínky (doporučuji je rozdrtit). Můžete obalovat! Nejdříve do ochucené mouky, pak do vejce a nakonec do lupínků.
Na pánvi ohřejte 1 l oleje při maximální teplotě. Asi za 5 minut by měl být olej připravený na smažení. Když dáte stripsy na pánev, snižte teplotu o jednu až dvě úrovně. Každý kousek by se měl smažit 2-3 min na každé straně.
Dobré stripsy mohou být i z křidýlek!
A můžete podávat!
Pokud jste malí, požádejte dospělého o pomoc, aby vám pomohl s rozpálením pánve a uvařením vývaru.