Co budeme potřebovat?
Na těstoviny
- cca 140 g hrubé mouky
- 1 lžíci vody
- 1 celé vejce
- špetku soli
Na lososa s omáčkou
- olej
- 200 g čerstvého lososa
- bazalku
- rajčata
- cibuli
- česnek
- ústřicovou nebo rybí omáčku
Postup
Nejdříve si připravíme těstoviny. Všechny ingredience smícháme dohromady a rukou vytvoříme kouli. Pak si vezmeme váleček a těsto podsypané moukou rozválíme.
Pokud máte strojek na těstoviny jako já, můžete těsto rozválet jen trochu a o zbytek se již postará strojek. Pokud ho nemáme, musíte těsto udělat slabší ručně válečkem.
Rozválené těsto necháme cca 30 minut odpočinout. Poté ho nakrájíme na menší pláty a buďto dáváme do strojku, který nám vytvoří těstoviny, nebo krájíme ručně a snažíme se, aby byly těstoviny stejně široké (lépe se pak vaří). Když máme hotovo, necháme těstoviny opět cca 10–20 min odpočinout.
Domácí nudle
Při čekání si v hrnci přivedeme k varu vodu na těstoviny, vaříme je maximálně 5 minut. U vaření se vrhneme na lososa. Nejdříve dáme na pánvičku olej, pak jednu cibuli nakrájenou na kostičky a po chvilce také 3–4 stroužky česneku nakrájené na slabé plátky. Když je vše dozlatova, přidáme na kostky nakrájeného lososa. Na konci přidáme dle chuti ústřicovou či rybí omáčku a bazalku.
Losos a bazalka
Do hotového lososa přidáme uvařené těstoviny. Promícháme a přidáme rajčata.
Tip na závěr
Kdo má rád listový špenát, tak ho může do lososa přidat také. Špenát tomu dá barevnost, výraznější chuť a skvěle zasytí.
Dobrou chuť!