Pomazánkové recepty jsou všechny dost podobné, na internetu se můžete dočíst, že na jednu stejnou pomazánku je třeba dvacet variant. Dle mého úsudku je nejlepší si je vyzkoušet všechny, jelikož například do pomazánky z řepy dává hodně lidí česnek, který mi tam tolik nesedí. Pomazánku z řepy dělám opravdu jednoduše, jen trochu více času strávíte u čekání na uvaření řepy. Druhá varianta je taková, že si můžete koupit řepu sterilovanou. Většina si možná i z posledního článku všimla, že všude dávám jarní cibulku, kterou tam mám rád, a zase by se našli tací, kteří ji tam nesnáší. Můžete vyzkoušet mé varianty, které dělám, a když vám nebudou chutnat, projeďte internet.
Množství na mé pomazánky by mělo vystačit zhruba pro 3 lidi k snídani.
Tuňáková pomazánka
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě z plechovky
- 80 g krémového žervé
- 150 g pomazánkového másla
- 2 jarní cibulky
- 1 lžičku hořčice
- sůl a pepř
Tuňáka, žervé, pomazánkové máslo, hořčici a na kolečka nakrájenou jarní cibulku promícháme a dochutíme pepřem a solí.
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Pomazánka z červené řepy
- 1 menší červená řepa
- 100 g lučiny
- šťáva z citrónu
- sůl a pepř
Červenou řepu uvaříme ve vodě do změknutí (zhruba 1 hodinu). Vaříme ji ve slupce, aby se zachovaly vitamíny, po uvaření a vychladnutí se dá snadno loupat.
Pomazánka z červené řepy
Oloupanou řepu najemno nastrouháme, přidáme lučinu a dle chuti pepř a sůl. Já dávám ještě pár kapek citronové šťávy.
Pomazánka z červené řepy
Můžeme ozdobit například jarní cibulkou.
Pomazánka z červené řepy