Pro 2 osoby budete potřebovat toto:
- 2 kuřecí stehýnka
- sůl
- pepř
- granulovaný česnek
- kari koření
- 30 dkg zelených fazolek
- 10 dkg anglické slaniny
- olej
- dva stroužky česneku
- solamyl
- podravku
- sladkou chilli omáčku
Nejdříve dáme do vroucí vody (asi 1 l) kávovou lžičku soli a nasypeme do ní zelené fazolky. Zhruba 7 minut povaříme, aby lehce změkly. Poté je scedíme a dáme stranou. Na pánvičce rozpálíme olej, na prkénku nakrájíme slaninu na kostičky a hodíme na pánev osmažit.
Než se kostičky osmaží do zlatova, nakrájíme si na drobno stroužky česneku. Vhodíme na pánev ke slanině a orestujeme. Asi po 5 minutách vložíme do pánve i fazolky a vše promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut, občas zamícháme. Následně vypneme a máme hotovo.
Potom začneme připravovat stehýnka. Kuřecí stehna trochu potřeme olejem, osolíme, opepříme, lehce posypeme granulovaným česnekem a nakonec kari kořením. Ale jen opravdu zlehka, protože kari je hodně aromatické. Vložíme do remosky a pečeme asi 80 minut. Před dopečením na stehýnka můžeme dát kousíček másla, které zvýrazní chuť masa.
Po upečení stehýnka vyjmeme z remosky a dáme na talíř k fazolkám. Připravíme si mazadlo, jak tomu říkám já. Do hrníčku dáme asi 150 ml vody, lžičku solamylu, lžičku podravky a lžičku sladké chilli omáčky. Vše předem promícháme a vlijeme do rozpálené remosky, kterou máme na slabém plameni na sporáku.
Mícháme asi 2 minuty, aby se směs povařila. Tím, jak se po povaří, také začne houstnout podobně jako pudink, proto je nutné pečlivě míchat. Poté odstavíme z hořáku a mazadlo nalijeme buď na fazolky nebo bokem na talíř.
Kdo nemá doma remosku (elektrickou zapékací nádobu s víkem), může stehýnka upéct klasickou cestou v troubě v pekáčku, nebo ve skleněné nádobě vhodné do trouby.
Dobrou chuť!