Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Fazolky na slanině a kuřecí stehýnko

    vydáno  •  recepty

    Neodolatelná chuť slaniny, která se spolu s fazolkami rozplývá na jazyku, a k tomu křupavé kuřecí stehýnko vonící po másle a kari koření, to musíte ochutnat!

    Fazolky na slanině a stehýnko, © Bambulka73

    Pro 2 osoby budete potřebovat toto:

    • 2 kuřecí stehýnka
    • sůl
    • pepř
    • granulovaný česnek
    • kari koření
    • 30 dkg zelených fazolek
    • 10 dkg anglické slaniny
    • olej
    • dva stroužky česneku
    • solamyl
    • podravku
    • sladkou chilli omáčku

    Nejdříve dáme do vroucí vody (asi 1 l) kávovou lžičku soli a nasypeme do ní zelené fazolky. Zhruba 7 minut povaříme, aby lehce změkly. Poté je scedíme a dáme stranou. Na pánvičce rozpálíme olej, na prkénku nakrájíme slaninu na kostičky a hodíme na pánev osmažit.

    Než se kostičky osmaží do zlatova, nakrájíme si na drobno stroužky česneku. Vhodíme na pánev ke slanině a orestujeme. Asi po 5 minutách vložíme do pánve i fazolky a vše promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut, občas zamícháme. Následně vypneme a máme hotovo.

    Potom začneme připravovat stehýnka. Kuřecí stehna trochu potřeme olejem, osolíme, opepříme, lehce posypeme granulovaným česnekem a nakonec kari kořením. Ale jen opravdu zlehka, protože kari je hodně aromatické. Vložíme do remosky a pečeme asi 80 minut. Před dopečením na stehýnka můžeme dát kousíček másla, které zvýrazní chuť masa.

    Po upečení stehýnka vyjmeme z remosky a dáme na talíř k fazolkám. Připravíme si mazadlo, jak tomu říkám já. Do hrníčku dáme asi 150 ml vody, lžičku solamylu, lžičku podravky a lžičku sladké chilli omáčky. Vše předem promícháme a vlijeme do rozpálené remosky, kterou máme na slabém plameni na sporáku.

    Mícháme asi 2 minuty, aby se směs povařila. Tím, jak se po povaří, také začne houstnout podobně jako pudink, proto je nutné pečlivě míchat. Poté odstavíme z hořáku a mazadlo nalijeme buď na fazolky nebo bokem na talíř.

    Kdo nemá doma remosku (elektrickou zapékací nádobu s víkem), může stehýnka upéct klasickou cestou v troubě v pekáčku, nebo ve skleněné nádobě vhodné do trouby.

    Dobrou chuť!

    Autorka:
    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (26)

    Příspěvek z 6. července v 19:28, upravený po 7 minutách.
    SarahDragons v něm napsala:

    Možná to je nemístné a téměř určitě to nikoho nezajímá, ale pro mou spokojenost se k této diskuzi také vyjádřím :D

    Naprosto chápu YOYa, každý může cítit potřebu něco říct, zvlášť když jde o téma, které mu leží na srdci a věnuje se mu.

    Na druhou stranu mám pocit, že tahle debata úplně nepatří pod recept, který byl myšlen jednoduše a osobně.
    Když někdo napíše veganský recept, většinou mu tam nikdo nechodí psát, co si myslí o veganství – tak by možná stálo za to dopřát podobný klid i ostatním. Toť mé vyjádření ~

    jinak článek vypadá moc dobře!

    Příspěvek z 5. července v 19:01.
    Bambulka73 v něm napsala:

    Tak jooo budu ráda když ti bude chutnat a nebude vadit, že jde o ohořelou končetinu z rozumně myslící bytosti 😃😃😃

    Příspěvek z 5. července v 18:00, upravený po 12 minutách.
    Rex999 v něm napsal:

    Já to příští týden asi vyzkouším, tak dám vědět.;-)
    Díky za inspiraci.@)->-