Mnozí si možná vzpomenete na můj recept z minulého roku, který byl také na fazolovou polévku, ale jinou... Jednalo se o polévku spíše kyselou, s uzeným masem a zahuštěnou rozmixovaným bramborem. Nyní si zkusíme tu klasičtější! Někdo do polévky dává místo klobásy párek a na závěr ještě přidává smetanu. Polévka by měla být zhruba na 5 porcí.
Co potřebujeme?
- 1 paprikovou klobásu
- 2 větší brambory
- 2 konzervy fazolí v nálevu (červené a bílé)
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 list libečku
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- 2 lžičky majoránky
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl a pepř
Připravíme si kastrůlek a nalejeme do něj trochu oleje. Nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Přidáme na půlkolečka nakrájenou paprikovou klobásu a znovu restujeme.

Papriková klobása

Restování cibule s klobásou
Klobása nám pustí šťávu, po zhruba 10 minutách přidáme nožem rozdrcený česnek a krátce po něm mletou papriku a hladkou mouku. Mícháme cca minutu (nepřestávejte míchat, jinak se vám to spálí a bude to hořké) a ihned zalijeme 1,2 l vody.

Restování papriky s klobásou, přidání papriky a mouky

Fazolová polévka
Přidáme nadrobno nakrájené brambory, libeček, nové koření a bobkový list. Jakmile budou brambory měkké, vložíme do polévky i fazole a ještě zhruba 10 minut povaříme.

Červené a bílé fazole

Fazolová polévka
V závěru dochutíme pepřem, solí, majoránkou a trochou čerstvé petrželky.