Ještě předtím, než se vším začnete, tak si vymažte bábovkovou formu máslem a potom vysypejte moukou. První si přečtěte potřebné přísady. Je to fakt hrozně lehké. Stačí, abyste měli hrnek, který má objem 350 ml. Tak jdeme na to.
- 2 hrnky polohrubé mouky,
- 1 prášek do pečiva (nebo kypřící prášek),
- 2 vanilkové cukry,
- 1 hrnek cukru (krystalového),
- 2 vajíčka,
- 1/2 hrnku oleje,
- 1 hrnek mléka.
Mám jednu dobrou radu. Rozhodně začněte sypkými přísadami (to jsou: mouka, prášek do pečiva, vanilkové cukry, cukr), protože když začnete tekutými přísadami, tak se vám potom budou lepit sypké v hrníčku. Ještě předtím, než začnete míchat, rozehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Když to dáte do mísy (ne záchodové!), tak to všechno smíchejte.
Potom se můžete rozhodnout, jestli chcete světlou, tmavou nebo barevnou. Jestliže chcete tmavou, tak vyhrabejte někde v šuplíku holandské kakao a dejte 2 nebo 3 lžíce do těsta a pomalu smíchejte. Jestli světlou, tak nic, normálně těsto nalejte do formy. A jestli barevnou, tak polovinu těsta nalejte do formy a zbytek smíchejte s holandským kakaem.
Jak už jsem psal, tak nalijte těsto do vymazané a vysypané formy. Když jste to udělali, vložte formu do trouby. Pečeme to 40 až 45 minut. Můžete kontrolovat špejlí. Jestli bude mokrá a bude se na špejli lepit, tak to znamená, že ještě není hotová. A když ta špejle bude čistá, znamená to, že už je hotová.
A ještě něco k servírování:
Jestli jste opravdu na sladké, tak můžete buď bábovku polít čokoládou na vaření anebo před pečením naházet kousky čokolády do těsta. Po upečení ji můžete pocukrovat.
Tak příjemný den a dobré chutnání!