Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Hrnková buchta

    vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
    Tuto buchtu dělám s maminkou, stačí jen hrnek a ingredience.

    Kefírová buchta: jednoduchá, rychlá, chuťově skvělá..., © Prima TV

    Ingredience:

    Náplň:

    • ovoce

    Těsto:

    • 0,5 hrnku oleje,
    • 1 ks prášek do pečiva,
    • 1 hrnek cukru,
    • 1 hrnek mléka,
    • 2 hrnky polohrubé mouky,
    • 1 ks vejce

    Vyšší plech nebo formu vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Všechny suroviny na těsto pouze smícháme. Těsto na hrnkovou buchtu rovnoměrně rozlijeme na připravený plech a poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Hrnkovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi jen 15 - 20 minut. Upečenou hrnkovou buchtu ozdobíme podle chuti a fantazie, nakrájíme a můžeme podávat.

    Autorka: (7 let)

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (0)

    O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!