Alíkovina

Hrnková buchta

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Tuto buchtu dělám s maminkou, stačí jen hrnek a ingredience.

Kefírová buchta: jednoduchá, rychlá, chuťově skvělá..., © Prima TV

Ingredience:

Náplň:

  • ovoce

Těsto:

  • 0,5 hrnku oleje,
  • 1 ks prášek do pečiva,
  • 1 hrnek cukru,
  • 1 hrnek mléka,
  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • 1 ks vejce

Vyšší plech nebo formu vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Všechny suroviny na těsto pouze smícháme. Těsto na hrnkovou buchtu rovnoměrně rozlijeme na připravený plech a poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Hrnkovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi jen 15 - 20 minut. Upečenou hrnkovou buchtu ozdobíme podle chuti a fantazie, nakrájíme a můžeme podávat.

Autorka: (7 let)

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!