Alíkovina

Jablečná nutela

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Hodí se na pečivo nebo třeba i do palačinek.

PŘÍPRAVA

  • 2 kg oloupaných pokrájených jablek 
  • 500 g krupicového cukru 
  • vanilkový cukr 
  • 100 g kakaového prášku 
  •  50 g čokolády na vaření 
 POSTUP

Kousky jablek nasypeme do většího hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni rozvaříme. Po chvilce přidáme kakao a kousky čokolády, dobře promícháme a necháme pár minut povařit. Pak odstavíme z ohně. Směs rozmixujeme a plníme do malých skleniček, uzavřeme víčkem a necháme 15 minut v klidu.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (3)

Příspěvek z 31. srpna 2015 v 16:28.
amandamesa v něm napsala:

v dnešní době už není nic zdravého takže by se nesmělo nic16

Příspěvek z 31. srpna 2015 v 16:27.
PejsekNelinka v něm napsala:

To není nápoj. Já si myslím, že i robusní lidé si ho můžou dát, akorát v menší míře. 16

Příspěvek z 31. srpna 2015 v 11:59.
Rock_Lee13 v něm napsal:

Můj názor na recept

Pěkný recept, ale podle mě trochu nezdravý. Myslím si, že tento nápoj měli konzumovat jenom lidé zdraví, nikoliv cukrovkáři, robustní lidé či obyvatelstvo, které nesnáší laktózu.