Alíkovina

Jacket potatoes

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
Toto jídlo je velmi oblíbené zejména v Americe. Jde o brambor ve slupce politý máslem a naplněný čím chcete.

Budete potřebovat:

  • větší brambor
  • sůl
  • máslo a něco, čím si to chcete naplnit (já jsem použila uzeného lososa a sýr)

Postup: Předehřejte si troubu na přibližně 220°C. Bramboru umyjte, aby byla čistá (můžete i víckrát). Do misky nasypte sůl. Brambor propíchnete párkrát vidličkou. Obalte v soli. Dejte do trouby a pečte 60 minut (vím je to dlouho, ale za ten výsledek to stojí). Hotovou bramboru poznáte tak, že když do ní píchnete vidličkou, tak uvnitř bude měkká a slupka bude křupavá. Potom jí podélně rozřízněte a dejte dovnitř máslo. Podle chuti dejte ještě suroviny, co jste si vybrali. Přeji dobrou chuť.

Autor:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (2)

Příspěvek z 14. dubna 2017 ve 13:25.
Botanicula v něm napsala:

mnam

Sama uz jsem to parkrat mela a je to fakt moc dobry 4

Příspěvek z 13. dubna 2017 ve 14:56.
unous v něm napsala:

:/

Parkrát jsem to doma zkoušela, ale moc mi to nechutnalo :/