Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Jáhlový koláč ala pizza

    vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
    Oblíbenou pizzu můžete vyzkoušet v jáhlové variantě. A je to vynikající.

    pizza, kousek, dělení, dílek, peníze, investice, © Alík

    Co potřebuji na těsto z jáhel:

    • jáhly
    • olej
    • sůl
    • celozrnnou mouku

    Jáhly vařím je v poměru 1:2,5 vroucí vody (vařím je 20-25 min). Uvařené a vychladlé jáhly smíchám s olejem, se solí a s celozrnnou moukou. Přidám jí hodně, aby těsto bylo tuhé. Pozor! Jáhly musí být vychladlé, jinak by ta mouka začala kvasit. Těsto vymačkám do pekáče (asi 1–1,5 cm vrstvu) a dám zapéct do trouby na 10 min. Potom na něj dám již připravenou směs.

    Na směs na pizzu potřebuji:

    • hodně cibule
    • olej
    • rajčatový protlak (bez cukru)
    • zelené koření (čerstvá bazalka či sušený tymián, ...)
    • nastrouhané uzené tofu nahrubo
    • nastrouhaná cuketa nahrubo
    • čerstvá červená paprika
    • maizena (kuřičný škrob) na zahuštění.

    Jak na to?

    Na oleji osmažím cibuli, postupně přidám nastrouhané tofu a cuketu, červenou papriku a všechno společně osmažím. Zamíchám rajský protlak a nakonec přidám 2-3 lžíce maizeny (krásně bude držet směs pohromadě). Peču v troubě 45 minut.

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (0)

    O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!