Co potřebuji na těsto z jáhel:
- jáhly
- olej
- sůl
- celozrnnou mouku
Jáhly vařím je v poměru 1:2,5 vroucí vody (vařím je 20-25 min). Uvařené a vychladlé jáhly smíchám s olejem, se solí a s celozrnnou moukou. Přidám jí hodně, aby těsto bylo tuhé. Pozor! Jáhly musí být vychladlé, jinak by ta mouka začala kvasit. Těsto vymačkám do pekáče (asi 1–1,5 cm vrstvu) a dám zapéct do trouby na 10 min. Potom na něj dám již připravenou směs.
Na směs na pizzu potřebuji:
- hodně cibule
- olej
- rajčatový protlak (bez cukru)
- zelené koření (čerstvá bazalka či sušený tymián, ...)
- nastrouhané uzené tofu nahrubo
- nastrouhaná cuketa nahrubo
- čerstvá červená paprika
- maizena (kuřičný škrob) na zahuštění.
Jak na to?
Na oleji osmažím cibuli, postupně přidám nastrouhané tofu a cuketu, červenou papriku a všechno společně osmažím. Zamíchám rajský protlak a nakonec přidám 2-3 lžíce maizeny (krásně bude držet směs pohromadě). Peču v troubě 45 minut.