Alíkovina

Jáhlový koláč ala pizza

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
Oblíbenou pizzu můžete vyzkoušet v jáhlové variantě. A je to vynikající.

pizza, kousek, dělení, dílek, peníze, investice, © Alík

Co potřebuji na těsto z jáhel:

  • jáhly
  • olej
  • sůl
  • celozrnnou mouku

Jáhly vařím je v poměru 1:2,5 vroucí vody (vařím je 20-25 min). Uvařené a vychladlé jáhly smíchám s olejem, se solí a s celozrnnou moukou. Přidám jí hodně, aby těsto bylo tuhé. Pozor! Jáhly musí být vychladlé, jinak by ta mouka začala kvasit. Těsto vymačkám do pekáče (asi 1–1,5 cm vrstvu) a dám zapéct do trouby na 10 min. Potom na něj dám již připravenou směs.

Na směs na pizzu potřebuji:

  • hodně cibule
  • olej
  • rajčatový protlak (bez cukru)
  • zelené koření (čerstvá bazalka či sušený tymián, ...)
  • nastrouhané uzené tofu nahrubo
  • nastrouhaná cuketa nahrubo
  • čerstvá červená paprika
  • maizena (kuřičný škrob) na zahuštění.

Jak na to?

Na oleji osmažím cibuli, postupně přidám nastrouhané tofu a cuketu, červenou papriku a všechno společně osmažím. Zamíchám rajský protlak a nakonec přidám 2-3 lžíce maizeny (krásně bude držet směs pohromadě). Peču v troubě 45 minut.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!