Alíkovina

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

vydáno  •  Recepty
Nad jahody není, jsou skvělé v jakékoliv podobě. Recept se týká výroby domácí zmrzliny, je rychlý a vynikající.

zmrzlina, ilustrace, © Alík

Pro čtyři rozpálené hladovce budeš potřebovat:

  • 2 kelímky jogurtu
  • mísu jahod
  • 3 lžíce cukru
  • 1 balíček vanilkovèho cukru
  • 2 kelímky šlehačky

Nejprve pečlivě umyj jahody a nakrájej je na drobné kousky. Nakrájené jahody promíchej v míse s jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Potom ušlehej šlehačku a opatrně ji zamíchej do jahodovo-jogurtové hmoty v míse. Zmrzlinu rozděl do 4 misek vypláchnutých vodou a ulož ji na 5 hodin do mrazáku . Potom misky na chvilku ponoř do teplé vody, aby z nich šla zmrzlina pěkně vyklopit na talířky.

Dobré pochutnání!

Autorka: (9 let)

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!