Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Jahodovo-jogurtová zmrzlina

    Nad jahody není, jsou skvělé v jakékoliv podobě. Recept se týká výroby domácí zmrzliny, je rychlý a vynikající.

    zmrzlina, ilustrace, © Alík

    Pro čtyři rozpálené hladovce budeš potřebovat:

    • 2 kelímky jogurtu
    • mísu jahod
    • 3 lžíce cukru
    • 1 balíček vanilkovèho cukru
    • 2 kelímky šlehačky

    Nejprve pečlivě umyj jahody a nakrájej je na drobné kousky. Nakrájené jahody promíchej v míse s jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Potom ušlehej šlehačku a opatrně ji zamíchej do jahodovo-jogurtové hmoty v míse. Zmrzlinu rozděl do 4 misek vypláchnutých vodou a ulož ji na 5 hodin do mrazáku . Potom misky na chvilku ponoř do teplé vody, aby z nich šla zmrzlina pěkně vyklopit na talířky.

    Dobré pochutnání!

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (1)

    Příspěvek z 8. dubna 2021 ve 20:11.
    Šnekafrický v něm napsala:

    Někdy to zkusím. 4 tlapky