Před pár měsíci jsme měli tajenku na různé suroviny. Tentokrát jsem si pro vás připravil kvíz, kde se nachází několik otázek na polévky a jídla.
Hurá na kvíz!
- Jaká je důležitá ingredience u svíčkové omáčky?
- Co se přidává do omáčky ke španělskému ptáčku?
- Jaké koření přidáváme do květákové polévky?
- Jaký salám dává většina Čechů do bramborového salátu?
- Čím zdobíme svíčkovou na smetaně?
- Co se přidává do holandského řízku?
- Jaká je důležitá ingredience u polévky kulajdy?
- Co patří do poctivé bramboračky?
- Jaká je důležitá ingredience u znojemské omáčky?
- Jaká je důležitá ingredience u zabíjačkové polévky?
- Do jaké polévky vkládáme játrové knedlíčky?
- Co jsou to čufty?
- Čeho by mělo být hodně v guláši?
- Z jakého masa se dělá moravský vrabec?
- Který sýr sypeme na šopský salát?
- Co je to lečo?
- Jaká je důležitá surovina u polévky boršč?
Velmi slabý výsledek. V kuchyni zřejmě netrávíš příliš času.
Výsledek je docela dobrý! Občas v kuchyni zřejmě vaříš.
Úžasný výsledek, je vidět, že v jídle se opravdu vyznáš.
Vyhodnotit