Alíkovina

Kyselé osvěžení pro teplé dny

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Je horko a vy se chcete osvěžit. Není nic lepšího, než si osladit (i když v tomto případě spíše okyselit) den velmi kyselým domácím ledovým čajem.

Budeme potřebovat

  • Čaj
    Nejlépe obyčejný zelený nebo citronový (limetkový), ale může být i jakýkoliv jiný, pokud nemá příliš výraznou chuť.
  • Citron
    Na obyčejný hrnek stačí asi polovina (opravdu málo kyselé), nejlepší je asi jeden celý, více než dva nedoporučuji. V případě jiné velikosti hrnku to musíte nějak odhadnout.
  • Mražený rybíz
    Ano, ten musíte mít nachystaný v mrazáku, bez něj to opravdu nejde.

Postup

Uvaříme vodu a zalijeme čaj. Necháme ho vychladnout, pokud se nám nechce čekat, můžeme použít led. Hrnek asi z poloviny naplníme rybízem. Na rybíz vymačkáme citron, množství určíme podle toho, jak kyselý čaj chceme. Nalijeme alespoň částečně zchlazený čaj, trochu zamícháme a můžeme podávat.

Tipy a rady

Když máme dost kyselý rybíz, nemusíme se zdržovat s citronem, tento čaj však nikdy nebude tak dobrý. Při nachlazení je tento čaj super lék, stačí, když ho nenecháme zchladnout. Pro nižší kyselost můžeme dosladit medem. Budu ráda, když to zkusíte a napíšete do komentářů, jak se vám to povedlo, jak vám to chutnalo, případně můžete napsat vaše tipy a triky.

Autorka: (13 let)

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (1)

Příspěvek z 13. července 2016 ve 12:55.
anička999 v něm napsala:

To je zajímavý, možná to někdy zkusím. :)