Budeme potřebovat:
- 650g hladké mouky
- 250g moučkového cukru
- 100g medu
- 50g másla
- 4 celá vejce
- 10g jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 2−3 lžičky tlučeného perníkového koření (skořice, hřebíček, anýz, nové koření)
- 1 vejce na potření
- Na zdobení: 150 g moučkového cukru 1 bílek 1⁄2 lžičky škrobové moučky pár kapek citronové šťávy
Postup: Všechny uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne odležet. Druhý den vyválíme 2−3 mm silné pláty, ze kterých pomocí formiček vykrajujeme různé tvary. Pečeme asi 10 minut při 180 °C dozlatova. Horké perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem, krásně se potom lesknou. Perníčky zdobíme bílkovou polevou.