Výborné jídlo, které se skládá ze zeleniny a uzeniny. Místo špekáčků můžete použít i třeba klobásu.
Co potřebujeme?
- 3 špekáčky
- 8 bílých paprik
- 8 rajčat
- 2 střední cibule
- 3 vajíčka
- olej
- pepř a sůl
Připravíme si kastrůlek a nalejeme do něj trochu oleje. Nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme asi 10 minut a přidáme na kostičky nakrájené špekáčky. Zhruba 5 minut ještě restujeme a přidáme nakrájené papriky. Já zeleninu krájím na větší kousky.
Cibule s uzeninou
Lečo s uzeninou
Nyní bude potřeba oloupat rajčata, jelikož se slupkou to není moc dobré.
Nakrojíme rajčata na špičce do kříže, pak je krátce ponoříme do vařící vody. Po chvilce vylijeme vodu, rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Rajče
Oloupaná rajčata
Jakmile budou papriky dost měkké, tak přidáme rajčata a necháme dusit.
Lečo s uzeninou
Zelenina pustí dost šťávy, jak se můžete přesvědčit na obrázku.
Lečo s uzeninou
Až budou i rajčata měkká, přidáme tři rozkvrdlaná vajíčka, čímž pokrm zahustíme. Dochutíme pepřem a solí.
Lečo s uzeninou
Jídlo je zhruba pro pět lidí a podávat k tomu můžete například brambory nebo chléb. Přeji vám dobrou chuť.