Ahoj, chtěla bych Vám představit recept mé maminky, když doma vymýšlela co uvaří. Aneb, co dům dal, vznikly z toho bramborové karbanátky. Doporučuji vyzkoušet!
Co potřebujeme?
- Asi 2kg brambor
- 400g měkký salám (gothaj, točený salám atp.)
- 300g sýr eidam 30%
- 200g sýr niva
- 2ks cibule
- sůl
- pepř
Na obalení a osmažení:
- vejce
- mléko
- mouka
- strouhanka
- olej na osmažení
Tak a samotná příprava: Nejlepší je, když si brambory ve šlupce uvaříte den předem aby zchladly a ztuhly. Druhý den brambory oloupete, nastrouháte na hrubém struhadle a přidáte sýry (eidam, niva), salám vše nahrubo nastrouhané. Dále přidáte nakrájenou cibuli na jemno a osolíme a opepříme. Vše smícháme už takhle „syrové“ je to moc dobré, ale my si počkáme na hotovou verzi. Takže si vše smícháme, a děláme malé bochánky, které pak obalujeme a smažíme na připravené pánvičce, ve které máme samozřejmě olej. Tak a je to. Přeji dobrou chuť.
Pozn.: podává se to samotné bez přílohy, ale je to opravdu vynikající.