Alíkovina

Moc dobré a křehké sušenky k čaji

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Nevíte co si dát k čaji? Když vám zrovna někdo sní poslední kousek moučníku nebo chuťovky? Znám ten pocit. A proto bych vám chtěla poradit. Znám jeden recept, po kterém se budete olizovat. Pekla jsem tyto sušenky poprvé asi před dvěma roky a od té doby je dělám furt, protože je mám moc ráda a moje rodina též. Tak snad vám budou chutnat.

Co budeš potřebovat?

Vanilkové těsto:

  • 200 g hladká mouka
  • 110 g máslo
  • 90 g moučkový cukr
  • 5 g prášek do pečiva
  • 1-2 ks vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Kakaové těsto:

  • 180 g hladká mouka
  • 20 g kakao
  • 110 g máslo
  • 90 g moučkový cukr
  • 5 g prášek do pečiva
  • 1-2 ks vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Postup:

Všechny suroviny na vanilkové těsto důkladně zpracujeme. Dostaneme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na plát silný cca 3-4 mm.
Stejně připravíme kakaové těsto a rozválíme ho na pomoučeném vále.
Na kakaové těsto položíme vanilkové těsto a srolujeme. Jemně rukama přitlačíme. Ostrým nožem krájíme 1 cm tlusté kroužky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 12-15 minut.

Přeji vám dobrou chuť.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (1)

Příspěvek z 10. června 2015 v 17:44.
a_u v něm napsala:

Panebože, to vypadá božsky...Jdu si to udělat... :3

Moc díky za recept! :)