Alíkovina

Mrkvová bábovka

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
Také rádi vaříte jako já? Já nejraději peču, především bábovky. Proto jsem se rozhodla, podělit se s vámi o mou nejoblíbenější Mrkvovou bábovku.

Bábovka, © Isifa

Budeme potřebovat :

  • 350g Polohrubá mouka
  • 1ks Prášek do pečiva
  • 220g Cukr krupice
  • 1ks Vanilkový cukr
  • 250ml Mléka
  • 3ks Vajec
  • 200g Mrkev
  • Moučkový cukr - na posypání
  • 120ml Rostlinný olej
  • Tuk - na vymazání formy
  • Hrubá mouka - na vysypání formy

Polohrubou mouku promícháme s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem. Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olejem a dobře promícháme na hladké těsto. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev (bábovka tak získá pěknou barvu a bude vláčná). Těsto vlijeme do vymazané tukem a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a sypeme cukrem.

Dobrou chuť!

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (2)

Příspěvek z 6. srpna 2017 v 10:23.
unous v něm napsala:

Bábovky mi moc nejdou, ale tahle vypadá opravdu dobře :) Asi ji vyzkouším ;)

Příspěvek z 5. srpna 2017 v 10:57.
Copinka v něm napsala:

Tu si skusim upéct!;-)