Diskuse k Alíkovině
« Přejít na článekNaše rodinná tradice – vyrábění medu

Dřív jsme také zkoušeli dělat. Ale nějak v okolí mizí pampelišky. Kde jich byla plná louka, tak poslední roky jen sem tam něco. Tak to by se sbíralo asi týden. Mizí i polní kytičky. A na zahrádce se nějak místo pampelišek množí sedmikrásky.
Ale do čaje byl výborný.
Nikdo známý ho nedělá nebo o tom alespoň nevím, že bychom si od něj třeba skleničku koupili. Tak kupujeme jen ten od včeliček.
Máte hezkou tradici.

Děkuju všem za hezké zprávy a ano, má to být diskuse, ale nevím proč jsem tam napsala rozprava. Asi jsem sotva myslela na něco jiného. A pevně doufám že to tolik nevadí...
konemy: Ano, je, ale na Alíkovi se diskuzí nazývá debata pod vydaným článkem, kdežto rozprava je určena pro komunikaci mezi autorem článku a redakcí, na to narážím...
Hezký článek, jen úplně nechápu tuhle část: A letos se nám stala taková věc. My, když jsme to chtěli dát vařit, tak jsme zjistili, že tam je plíseň , tak jsem dobrovolně šla sbírat tisíc pampelišek. A nakonec se to povedlo! A máme dobrý med., a taky tohle není rozprava, ale diskuze k článku, ale jinak dobra práce, 4 tlapky 🐾

Pampeliška je přítel člověka, z květů je med, z listů si můžeš udělat salát i když nemáš ani na rohlík, jsou jedlé a z kořenů se dělají léky.

Med z pampelišek jsme na chatě párkrát děldli. Pampelišky se sbírali v pohodě, ale moc slavně to nedopadlo řekla bych, že jsme ho dlouho vařili a on pak jakoby zčernal. No tak sice pro nás k jídlu nebyl, tedy občas si ho dal někdo do čaje, ale jako zahradní chytač hmyzu posloužil dobře.
předchozí | 1 | další |