LEDOVÉ JAHODOVÉ KOSTKY
Potřebujete:
misku jahod
50 g cukru
250 ml smetany
formičky na led
Postup:
Jahody vložte do hrnce a zasypte cukrem. Povařte je na mírném ohni, aby pustily šťávu. Uvařený kompot nechte zchladnout. Ušlehejte si smetanu a do ní nalijte zchladlý kompot. Potom si vezměte formičky a naplňte je. Dejte formičky na šest hodin do mrazáku. Poté můžete vyklepnout výborné jahodové kostky.
PLNĚNÁ VAJÍČKA
Potřebujete:
6 uvařených vajec
60 g másla
1 pol. lžíci hořčice
2 pol. lžíce kečupu
1 špetku soli
petrželku
Postup:
Z ledničky vyndejte máslo a nechte ho alespoň půl hodiny změknout. Uvařená vajíčka podélně rozpulte a lžičkou z nich opatrně vyndejte žloutky. Žloutky dejte do mísy se změklým máslem, hořčicí a kečupem. Náplň rozmačkejte vidličkou, přidejte petrželku a osolte. Půlky vajec naplňte pomocí malé lžičky a dávejte na mísu. Mísu pak ozdobte podle svých možností.
Doufám, že vám, vašim kamarádům a příbuzným bude chutnat.