Typická česká jídla ani zdaleka nedodávají našemu tělu potřebné živiny. Hodně z nás konzumuje jídla upravená formou smažením, pečením a dlouhým vařením a jídlo ztrácí potřebné živiny.
Ovoce a zelenina jsou velmi chutné, ale mnohým z nás se brzo začnou zdát nudnými a přestaneme je jíst. Řešením jsou šťávy! Šťávy očišťují naše tělo a zároveň nás chrání před různými nemocemi. Ne vždy je šťáva ale chutná. Někdo by možná řekl, že by si ji nejraději přisladil pěknou dávkou cukru. Ale to ne. Raději si do ní můžete vmíchat malou lžičku včelího medu a hned to bude o něco větší dobrota. Narozdíl od džusů aspoň každý ví, co právě v jeho šťávě je a nemusí se bát případných alergií z kupovaných džusů.
Ale pozor: ovocné šťávy by se měli spíše pít do 12 hodin a poté už ne. Zeleninové se mohou pít kdykoliv. Například: mrkvová šťáva: zlepšuje vidění a dýchací orgány, melounová šťáva: léči ledviny, pomerančová šťáva: obsahuje hodně vitamínů, grapefruitová šťáva: zlepšuje imunitu