Budete potřebovat:
Postup
Ze všeho nejdřív si natrhejte pampelišky. Trhejte někde, kde je čisto, ne u silnic a velkých cest. Počkejte 10 až 15 minut, aby brouci, kteří jsou v nich, vylezli. Zkontrolujte, jestli v pampeliškách není tráva nebo stonky. Květy pak namočte do vody, přidejte na kolečka nakrájený bio citron a nechte odležet minimálně 24 hodin.
Druhý den 20 minut povařte a potom přeceďte přes plátno. Pampelišky vyhoďte, přidejte cukr a vařte ještě hodinu. Pokud chcete med hustější, vařte trochu déle. Nalejte med do skleniček a můžete si pochutnávat. Med v ledničce vydrží pár měsíců až rok.
Ještě vám dám recept, jak si z pampeliškového medu udělat pampeliškovou limonádu!
Pampelišková limonáda
Potřebujete:
Postup
Nalejte do nádoby med a vodu. Množství zvolte podle toho, jak sladkou limonádu chcete mít. Přidejte mátu, meduňku, led a citron a máte hotovo.
Přeji