Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Pohoštění podle Harryho Pottera

    vydáno  •  recepty

    Podzim přímo svádí k tomu pustit si filmový maraton s kouzelnickým světem Harry Pottera. A pro takovou akci je zapotřebí i stylové pohoštění. Tady najdete hned tři recepty, které si můžete připravit doma a vychutnat si tu pravou bradavickou atmosféru.

    Bradavice hostina, © alfcermed

    Dýňový džus

    Dýňový džus se dá připravit několika různými způsoby. Já jsem zkoušel tento a moc mi chutnal. Byl takový hustší než kupované džusy.

    Ingredience

    • 1 ks dýně Hokkaido
    • ½ citrónu
    • cukr podle chuti
    • 3 hrnky jablečného džusu
    • ½ hrnku meruňkového džusu
    • 2 vanilkové cukry

    Postup

    Nejdříve si oloupeme dýní a nakrájíme ji na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a uvařenou dýni rozmixujeme v robotu do hladka. Přidáme k ní citrónovou šťávu a cukr podle chuti.

    Do většího hrnce si nalijeme jablečný i meruňkový džus a přisypeme oba vanilkové cukry. Přidáme rozmixovanou dýni a všechno společně za stálého míchání povaříme. Aby se všechny chutě dobře spojily, vařte asi 20 minut.

    Hotový dýňový džus necháme vychladnout. Podáváme ho studený, klidně s ledem.

    Dýňový džus

    Čokoládové žabky

    Tyhle čokoládové žabky sice neskáčou, ale chutnají i tak dobře. Pokud nemáte formičky na žabky, tak si můžete vytvořit jen čokoládové bonbony. Nebo se žabky dají nakreslit na papír a bonbony jim pak budou tvořit tělíčka, jako jsem to udělal já.

    Ingredience

    • 1 balení želatiny
    • 400 ml plnotučného mléka
    • 1 tabulka mléčné čokolády
    • 1 tabulka hořké čokolády
    • 100 gramů cukru

    Postup

    Do mističky si dáme želatinu a přidáme k ní 4 polévkové lžíce mléka. Necháme asi 10 minut nabobtnat. Mezitím si dáme do středně velkého hrnce zbytek mléka, cukr a nalámanou mléčnou i hořkou čokoládu. Společně zahříváme.

    Až se všechno rozpustí, přidáme nabobtnanou želatinu a ještě trochu promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pozor, aby se směs nevařila, protože pak by želatina nemusela správně fungovat. Necháme chvilinku zchladnout.

    Vybrané formičky naplníme čokoládovou směsí, necháme úplně vychladnout a poté ještě odložíme do lednice asi na půl hodiny vychladit. Bonbony vyloupneme a hned podáváme.

    Čokoládová žabka

    Máslový ležák

    Recepty na máslové ležáky jsou často alkoholické, ale samozřejmě se dají najít i verze pro děti. Já jsem vyzkoušel tenhle:

    Ingredience

    • 1 sáček měkkých karamelových bonbonů
    • 40 gramů másla
    • 500 ml jablečného moštu
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 100 ml silně perlivé minerálky
    • šlehačka ve spreji

    Postup

    Nejdříve si připravíme vodní lázeň pro karamelové bonbony. To znamená, že do většího hrnce s vodou dáme menší hrnec, do kterého dáme bonbony. Zahřátá voda prohřeje hrnec nad sebou a v bonbony v něm se tak rozpustí. Po rozpuštění k nim přidáme nakrájené máslo a vanilkový cukr. Mícháme, dokud se ingredience dobře nespojí.

    Ke směsi přidáme jablečný mošt a minerálku. Promícháme, případně můžeme také prošlehat šlehačem, aby to bylo opravdu hladké.

    Teplý máslový ležák rozdělíme do hrnečků a můžeme dozdobit šlehačkou ve spreji, případně ještě hoblinkami čokolády.

    Máslový ležák

    Další dobroty, kterými můžete doplnit stůl

    Fantazii se meze nekladou, takže pokud budete chtít doplnit stůl nějakými dalšími dobrotami, můžete třeba z bonbonů Ferrero vytvořit přilepením křidýlek z papíru zlatonky. Nebo čokoládové mince můžete vydávat za ty z Gringottovy banky. To už je jenom na vás. Přeji dobrou chuť a příjemné sledování!

    Autor:
    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (3)

    Příspěvek z 13. dubna 2023 v 18:05.
    Volejbalistka v něm napsala:

    Pěkný článek dávám 5 tlapek :->
    Určitě to někdy musím zkusit první co udělám bude asi máslový ležák8-P

    Příspěvek z 19. října 2022 v 17:44.
    Pindulka1 v něm napsala:

    Moc pěkný článek.
    Musím něco vyzkoušet! Žabky m lákají nejvíce!

    Příspěvek z 19. října 2022 v 7:53.
    Lidara v něm napsala:

    Moc pěkný článek se zajímavými recepty. Na internetu je takových receptů hodně, tak je fajn, že se našel obětní beránek, který to ozkoušel a vypsal takové, které budou dobré $>
    U těch čokožabek místo želatiny preferuji pudink, ale já zas viděla jiný recept. S tím pudinkem je to takové krémovější.

    Akorát ti strhávám jednu tlapku, ale to si prosím neber osobně, jenom rada až (pokud) to budete dělat ve škole - celkem mě u těch receptů rušilo střídaní první a druhé osoby. Mělo by to být sjednocené.
    Nám učitelka říkala, že se recepty dělají zásadně v druhé osobě čísla množného, ale dneska se na to kašle. Hlavně ať u toho nezníš jako šéfkuchař - my to za stálého míchání povaříme a vy to zatím vařte 20 minut.:-D;-)