Dýňový džus
Dýňový džus se dá připravit několika různými způsoby. Já jsem zkoušel tento a moc mi chutnal. Byl takový hustší než kupované džusy.
Ingredience
- 1 ks dýně Hokkaido
- ½ citrónu
- cukr podle chuti
- 3 hrnky jablečného džusu
- ½ hrnku meruňkového džusu
- 2 vanilkové cukry
Postup
Nejdříve si oloupeme dýní a nakrájíme ji na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a uvařenou dýni rozmixujeme v robotu do hladka. Přidáme k ní citrónovou šťávu a cukr podle chuti.
Do většího hrnce si nalijeme jablečný i meruňkový džus a přisypeme oba vanilkové cukry. Přidáme rozmixovanou dýni a všechno společně za stálého míchání povaříme. Aby se všechny chutě dobře spojily, vařte asi 20 minut.
Hotový dýňový džus necháme vychladnout. Podáváme ho studený, klidně s ledem.

Dýňový džus
Čokoládové žabky
Tyhle čokoládové žabky sice neskáčou, ale chutnají i tak dobře. Pokud nemáte formičky na žabky, tak si můžete vytvořit jen čokoládové bonbony. Nebo se žabky dají nakreslit na papír a bonbony jim pak budou tvořit tělíčka, jako jsem to udělal já.
Ingredience
- 1 balení želatiny
- 400 ml plnotučného mléka
- 1 tabulka mléčné čokolády
- 1 tabulka hořké čokolády
- 100 gramů cukru
Postup
Do mističky si dáme želatinu a přidáme k ní 4 polévkové lžíce mléka. Necháme asi 10 minut nabobtnat. Mezitím si dáme do středně velkého hrnce zbytek mléka, cukr a nalámanou mléčnou i hořkou čokoládu. Společně zahříváme.
Až se všechno rozpustí, přidáme nabobtnanou želatinu a ještě trochu promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pozor, aby se směs nevařila, protože pak by želatina nemusela správně fungovat. Necháme chvilinku zchladnout.
Vybrané formičky naplníme čokoládovou směsí, necháme úplně vychladnout a poté ještě odložíme do lednice asi na půl hodiny vychladit. Bonbony vyloupneme a hned podáváme.

Čokoládová žabka
Máslový ležák
Recepty na máslové ležáky jsou často alkoholické, ale samozřejmě se dají najít i verze pro děti. Já jsem vyzkoušel tenhle:
Ingredience
- 1 sáček měkkých karamelových bonbonů
- 40 gramů másla
- 500 ml jablečného moštu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 100 ml silně perlivé minerálky
- šlehačka ve spreji
Postup
Nejdříve si připravíme vodní lázeň pro karamelové bonbony. To znamená, že do většího hrnce s vodou dáme menší hrnec, do kterého dáme bonbony. Zahřátá voda prohřeje hrnec nad sebou a v bonbony v něm se tak rozpustí. Po rozpuštění k nim přidáme nakrájené máslo a vanilkový cukr. Mícháme, dokud se ingredience dobře nespojí.
Ke směsi přidáme jablečný mošt a minerálku. Promícháme, případně můžeme také prošlehat šlehačem, aby to bylo opravdu hladké.
Teplý máslový ležák rozdělíme do hrnečků a můžeme dozdobit šlehačkou ve spreji, případně ještě hoblinkami čokolády.

Máslový ležák
Další dobroty, kterými můžete doplnit stůl
Fantazii se meze nekladou, takže pokud budete chtít doplnit stůl nějakými dalšími dobrotami, můžete třeba z bonbonů Ferrero vytvořit přilepením křidýlek z papíru zlatonky. Nebo čokoládové mince můžete vydávat za ty z Gringottovy banky. To už je jenom na vás. Přeji dobrou chuť a příjemné sledování!