Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Pražská roláda

    vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
    Nabízím recept na vynikající Pražskou roládu.

    Kokosová roláda s jahodami, © Tomáš Ponížil

    POTŘEBUJEŠ: 6 vajec, 150g krupicového cukru, vanilkový cukr, 2 lžičky škrobu, lžíce octa, jahody, 250 ml šlehačky, 2 lžíce moučkového cukru 

    POSTUP: Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj vyšleháme krupicový a vanilkový cukr, škrob a ocet. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Upečený plát necháme na 2 minuty vychladnout, pak ho posypeme troškou moučkového cukru.Potřeme šlehačkou vyšlehanou s moučkovým cukrem, posypeme malými kousky jahod a stočíme do rolády. Poté necháme ztuhnout v ledničce.

    Doufám že bude chutnat.

    Autorka: (13 let)

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (1)

    Příspěvek z 10. srpna 2015 v 11:10.
    zanulka11 v něm napsala:

    Miluji rolady.

    No mnam