Recept je zhruba na dvě porce.
Suroviny
- cca 200 ml rýže (lépe se pak měří objem vody)
- voda na uvaření rýže
- 100 g přírodního tofu
- 1/2 citrónu
- 1 plechovka cizrny
- 1/2 cibule (já použila červenou)
- cca 250 g pasírovaných rajčat
- 3–4 rajčata
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka (sušená nebo čerstvá)
- nějaké další koření (já použila přímo koření na tofu)
Postup
Rýži propláchneme a dáme ji vařit.

Rýže
Tofu nakrájíme na plátky, vysušíme, nakrájíme na pásky a znova vysušíme, pak nakrájíme na kostičky. Dáme ho do misky společně se šťávou z citrónu, pepřem a kořením a necháme to nějaký čas být (cca 10 minut). Mezitím nakrájíme cibuli na drobno a rajčata na kostičky.

Tofu
Na pánvi zahřejeme olej a osmažíme tofu.

Přidáme cizrnu
Přidáme cizrnu a nějaký čas smažíme, dokud cizrna není osmažená.

Přidáme cibuli
Nyní přidáme cibuli a smažíme, dokud cibule není dostatečně osmažená.

Přidáme čerstvá a pasírovaná rajčata
Nakonec přidáme čerstvá i pasírovaná rajčata a sušenou bazalku a podlijeme trochou vody, ať se rajčata můžou trošku povařit. Když už si myslíme, že je omáčka uvařená, tak jen dochutíme solí, pepřem a případně další bazalkou.
Servírujeme s rýží a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!