Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Rajčatová omáčka s cizrnou a tofu

    vydáno  •  recepty

    Recept na jednoduchou omáčku, který jsem vymyslela jednou večer, když jsem potřebovala zpracovat pasírovaná rajčata.

    Rajčatová omáčka s rýží, © Emuleee

    Recept je zhruba na dvě porce.

    Suroviny

    • cca 200 ml rýže (lépe se pak měří objem vody)
    • voda na uvaření rýže
    • 100 g přírodního tofu
    • 1/2 citrónu
    • 1 plechovka cizrny
    • 1/2 cibule (já použila červenou)
    • cca 250 g pasírovaných rajčat
    • 3–4 rajčata
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř
    • bazalka (sušená nebo čerstvá)
    • nějaké další koření (já použila přímo koření na tofu)

    Postup

    Rýži propláchneme a dáme ji vařit.

    Rýže

    Tofu nakrájíme na plátky, vysušíme, nakrájíme na pásky a znova vysušíme, pak nakrájíme na kostičky. Dáme ho do misky společně se šťávou z citrónu, pepřem a kořením a necháme to nějaký čas být :-D (cca 10 minut). Mezitím nakrájíme cibuli na drobno a rajčata na kostičky.

    Tofu

    Na pánvi zahřejeme olej a osmažíme tofu.

    Přidáme cizrnu

    Přidáme cizrnu a nějaký čas smažíme, dokud cizrna není osmažená. :-D

    Přidáme cibuli

    Nyní přidáme cibuli a smažíme, dokud cibule není dostatečně osmažená.

    Přidáme čerstvá a pasírovaná rajčata

    Nakonec přidáme čerstvá i pasírovaná rajčata a sušenou bazalku a podlijeme trochou vody, ať se rajčata můžou trošku povařit. Když už si myslíme, že je omáčka uvařená, tak jen dochutíme solí, pepřem a případně další bazalkou.

    Servírujeme s rýží a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!

    Autor:
    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (1)

    Příspěvek z 26. června ve 12:28, upravený vzápětí.
    YOYO v něm napsal:

    Na to, že je to taková improvizace, tak dost fajn recept! Líbí se mi ty olivy na ozdobu.

    Zaujalo mě pořadí v jakém si to dávala na pánvičku a taky to, jak máš to tofu hodně nadrobno nakrájené.

    A vůbec jsem nevěděl, že existuje koření určené speciálně přímo na tofu! To si musím najít.