Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recept - Bublanina

    Tento recept jsem několikrát dělala a je to moc dobré, určitě vyzkoušej!

    Třešňová bublanina, © www.stockfood.cz

    Ingredience: 

    • 100 ml oleje 
    • 6 vajec 
    • 300 g cukru krupice 
    • 1 lžička prášku do pečiva(prdopeč) 
    • 300 g polohrubé mouky
    •  Podle chuti: Třešně 500 - 750 g 

    Postup:

    • Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 
    • Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháváme cukr a žloutky. 
    • Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej a už jen opatrně promícháme.
    • Těsto na třešňovou bublaninu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe třešněmi. 
    • Bublaninu pečeme na 180 °C asi 20 minut. Upečenou bleskovou třešňovou bublaninu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat. Nejlepší je ale studená.

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (0)

    O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!