Co budeš potřebovat?
- 1 a půl droždí
- 100ml vody (jedna sklenice)
- 500g mouky
- Rajčatový protlak nebo kečup
- Plátkový sýr
Jak na to?
Tato pizza je velmi jednoduchá, naučila mě ji babička.
- Vezmeme sklenku do té nalijeme vodu a přidáme droždí.
- Zamícháme lžící a až bude droždí úplně rozpuštěné, přelijeme do misky.
- Přidáme mouku a necháme 30minut vykynout.
- Až nám těsto vykyne, natvarujeme ho do kruhu (tvaru pizzy).
Těsto je trochu citlivé, pokud se s ním bude pracovat déle, nemusí narůst. - Těsto má být tlusté zhruba 1-2cm. Poté vytvarujeme kraje tak, aby byly dvakrát vyšší než zbytek těsta.
- Nakonec pizzu obložte podle chuti, dejte do trouby a pečte 20 až 30 minut, průběžně kontrolujte.
Obloha
Já osobně mám nejradši šunku, sýr (ten musí být vždycky), kukuřici a brokolici. Jenomže každý má jiné chutě. Ale i přesto můžu popsat, jak pokračovat.
- Na těsto natřeme protlak nebo kečup.
- Na něj položíme plátkový sýr.
- A na sýr dáme ingredience podle chuti.
- Na závěr dáme trochu protlaku či kečupu na těsto, které je již obložené ingrediencemi.
Tipy
Pokud budete dávat šunku, nakrájejte ji na kostičky, pokud brokolici, tak ji nakrájejte na malé hlavičky. Pokud použijete mraženou brokolici, nejprve ji zhruba 10 minut povařte v hrnci.
Přeji dobrou chuť a ať se ti pizza vydaří!