Co budeš potřebovat:
- 1-2 vejce
- tvrdý karton, lze použít i obaly od mléka či papírový tácek
- špejli, tužku nebo jídelní hůlku
- 2 gumičky
Jak na to:
Nejdříve si uvařte vejce. Vejce nahniličko se vaří 7 minut v horké vodě, vejce natvrdo se vaří 9 minut v horké vodě. Nejchutnější jsou ale vařená vejce, když je vložíte do studené vody a jakmile začne voda vřít, odstavíte hrnec a necháte 10 minut vejce tzv. „dojít“.
Po uvaření vejce vyndejte z vody, nechte asi 2 minuty odpočinout a za tepla odstraňte skořápku. Pozor, vejce musí být teplé, jinak recept nebude fungovat.
Papírový tácek na kratší straně přehněte napůl. Vznikne jakási stříška. Do ní vložte nastojato teplé vejce. Na vršek vejce rovnoběžně s táckem položte špejli (hůlku nebo tužku) a jemně přitlačte tak, aby se do vejce lehce zabořila, ale neprotrhla jej. Pak tužku připevněte k tácku gumičkami, každou na jednom konci špejle. Asi hodinu nechte vejce odpočinou v lednici.
Pak z nej opatrně sundejte tácek i špejli a vejce rozkrojte napůl. Vznikne vám krásný tvar podobný srdci.
Budu ráda, když mi napíšete, jak se vám vajíčko podařilo. Snad se vám bude dařit, hodně štěstí.