Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recept: Maršmelounová buchta aneb Jak se mi „povedlo“ moje první pečení

    vydáno  •  Recepty

    Dneska vám popíšu, jak i vy můžete ukuchtit jednoduchou buchtu, při které nesmíte splést počet gramů surovin (jako já :-D). Nakonec z toho vylezlo nečekané překvapení.

    Skoro hotová buchta, © vikinka28

    K tomuto jednoduchému receptu si připravte: 140 g maršmelounů (já jsem měla dva balíčky těchto bonbonů, jelikož v jednom balíčku bylo 80 g, ale vůbec nevadilo, že toho bylo víc), 20 g másla, cukrové ozdoby (já použila rozdrobené Cini Minis), a abychom to měli v čem dělat, tak si nachystáme pánvičku, malý plech a do něho pečící papír.

    1. Navážíme si 20 g másla, které potom dáme na pánev a zapneme sporák. Zatím, co se nám máslo rozpouští, si rozbalíme 2 balíčky maršmelounů a dáme je na tekuté máslo.

    2. Vezmeme si vařečku a začneme pomalu míchat bonbony do slizovité hmoty. Až budou rozpuštěné maršmelouny splňovat požadavek „slizu“, tak do nich přisypeme cukrové ozdoby (je to na vás, kolik uznáte za vhodné) a pořád mícháme.

    3. Nadále nalijeme celý výsledek na plech, na kterém je pečící papír. A pak stěrkou (na těsto samozřejmě) rozetřeme hmotu po celém plechu.

    4. Teď už pouze počkáme pár minut na to, než to ztuhne. Pokud chcete, můžete do toho dát i malé kousky piškotů, já je tam dala, ale není to nutné.

    Výsledek mého "pečení", © vikinka28

    Tak, a máme hotovo! Teď po kuchtění rozkrojíme buchtu a můžeme si ji vychutnat.

    Dobrou chuť a sladké mámení... :-P

    Můj krátký příběh s děláním mé 1. buchty
    Každý se jednou určitě spletl, že dal do receptu jiné množství surovin, než měl. A to se stalo mně. :-> Místo 20 g másla jsem dala 200 g, což bylo „trochu“ více na tom výsledku poznat. Koláč byl neuvěřitelně máslový, a díky tomu změnil barvu, měl být růžový, ale mně se podařilo vykouzlit, aby byl do hněda. :-D Nakonec jsem se rozhodla, že půlku buchty nechám tak, jak je, a půlku jsem válela po menších „kuličkách". Tak aspoň to zbylo skoro celé na mě.

    Do toho jsem si volala s uživatelkou Copinkou, která všechno viděla na vlastní oči, a nemohla uvěřit, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.

    Já s "neviditelnou" Copinkou a výtvorem na talíři., © vikinka28

    A takhle dopadla moje první buchta.
    Jak dopadla ta vaše? Napište mi to do diskuze. @)->-

    Autorka:
    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (8)

    vaiva v něm napsala:

    Hotovo, buchta samozřejmě vypadá jako buchta! :-D
    Jinak doporučuju, během toho tvoření slizu přidávat máslo. Pak se to tolik nalepí, jako když ho tam dáte najednou na začátku.
    A naopak nedoporučuju udělat půlku bez přidávání másla a půlku s! ;-D
    Pak to dopadá takhle. ;-D
    Ale je to mega dobrý! 8-P

    Příspěvek z 7. listopadu 2020 v 18:52, upravený po 3 minutách.
    vaiva v něm napsala:

    Část buchty v pekáči. O:-)
    Druhá jaksi uvízla v míse, ve které se míchalo... :-D
    https://2i.cz/i/VhHLz

    Druhá část je tedy v míse:
    https://2i.cz/i/VhjpF

    Příspěvek z 28. října 2020 v 10:40.
    VikiKlára v něm napsala:

    Vypadá to božsky ale!8-D8-D@)->-@)->-