K tomuto jednoduchému receptu si připravte: 140 g maršmelounů (já jsem měla dva balíčky těchto bonbonů, jelikož v jednom balíčku bylo 80 g, ale vůbec nevadilo, že toho bylo víc), 20 g másla, cukrové ozdoby (já použila rozdrobené Cini Minis), a abychom to měli v čem dělat, tak si nachystáme pánvičku, malý plech a do něho pečící papír.
1. Navážíme si 20 g másla, které potom dáme na pánev a zapneme sporák. Zatím, co se nám máslo rozpouští, si rozbalíme 2 balíčky maršmelounů a dáme je na tekuté máslo.
2. Vezmeme si vařečku a začneme pomalu míchat bonbony do slizovité hmoty. Až budou rozpuštěné maršmelouny splňovat požadavek „slizu“, tak do nich přisypeme cukrové ozdoby (je to na vás, kolik uznáte za vhodné) a pořád mícháme.
3. Nadále nalijeme celý výsledek na plech, na kterém je pečící papír. A pak stěrkou (na těsto samozřejmě) rozetřeme hmotu po celém plechu.
4. Teď už pouze počkáme pár minut na to, než to ztuhne. Pokud chcete, můžete do toho dát i malé kousky piškotů, já je tam dala, ale není to nutné.

Výsledek mého "pečení", © vikinka28
Tak, a máme hotovo! Teď po kuchtění rozkrojíme buchtu a můžeme si ji vychutnat.
Dobrou chuť a sladké mámení...
Můj krátký příběh s děláním mé 1. buchty
Každý se jednou určitě spletl, že dal do receptu jiné množství surovin, než měl. A to se stalo mně. Místo 20 g másla jsem dala 200 g, což bylo „trochu“ více na tom výsledku poznat. Koláč byl neuvěřitelně máslový, a díky tomu změnil barvu, měl být růžový, ale mně se podařilo vykouzlit, aby byl do hněda.
Nakonec jsem se rozhodla, že půlku buchty nechám tak, jak je, a půlku jsem válela po menších „kuličkách". Tak aspoň to zbylo skoro celé na mě.
Do toho jsem si volala s uživatelkou Copinkou, která všechno viděla na vlastní oči, a nemohla uvěřit, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Já s "neviditelnou" Copinkou a výtvorem na talíři., © vikinka28
A takhle dopadla moje první buchta.
Jak dopadla ta vaše? Napište mi to do diskuze.