Alíkovina

Recept na bezlepkové Marokánky

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Skvělé marokánky i pro celiaky

Na výrobu budeme potřebovat:

125ml mléka, 100g krystalového cukru, 80g hery, 50g sekaných vlašských ořechů, 50g nesolených arašídů, 100g rozinek, 100g kandovaného ovoce, 100g sekaných mandlí, 50g bezlepkové mouky Jizerka. Na dozdobení čokoláda na vaření

Postup: Heru rozpustíme a přisypeme mouku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání, uvaříme řídkou kaši. Přidáme cukr a všechny ostatní suroviny. Na plech dáme pečící papír a na něj lžící děláme malé placičky. Pečeme v troubě do zlatova. Po vychladnutí máčíme z jedné strany v čokoládě a necháme zaschnout.

Autorka: (8 let)

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (1)

Příspěvek z 29. srpna 2015 v 11:25.
bokul v něm napsala:

Díky

Taky mám bezlepkovou dietu a ráda zkusím!