Co potřebuješ na tmavý ořechový krém:
mléko - 1/2 l, čokoládový pudink - 1 ks, moučkový cukr - 1 lžíce, čokoláda na vaření - 100 g, mleté lískové ořechy - 50 g, máslo - 50 g.
Světlý smetanový krém:
zakysaná smetana - 3 kelímky, vanilkový cukr - 3 ks
Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme 400 ml mléka, osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným čokoládovým pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme mleté oříšky a ještě krátce povaříme. Krém necháme vystydnout a vychladlý vyšleháme společně s máslem. V míse smícháme zakysané smetany s vanilkovými cukry. Na dno skleničky dáme světlý smetanový krém, na něj tmavý oříškový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme dokud není sklenička plná.