Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recept na domácí sušenky

    Máte rádi sušenky? Kupované nebo domácí? Které jsou lepší?

    Zázvorkové sušenky., © Archiv

    Ingredience:

    • 110g másla změklého
    • 145g světlého třtinového cukru
    • 1 lžíce zlatého sirupu (pod názvem golden sirup ho koupíte v Tescu a v Marks & Spencer)
    • 1 vejce
    • 200g hladké mouky
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • zvolená příchuť (koření, oříšky, sušené ovoce, čokoláda podle chuti) 

    Příprava jídla: 

    1. Utřete máslo s cukrem do pěny, až zesvětlá a nabyde. Pak zašlehejte sirup a vejce. Zvlášť promíchejte mouku a kypřicí prášek. Sypkou směs zamíchejte do vaječné hmoty. Nakonec přidejte zvolenou příchuť. 

     2. Vyválejte z těsta váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku. 

    3. Předehřejte troubu na 170 °C a plech potáhněte pečicím papírem. 

    4. Vyjměte těsto z mrazáku, odstraňte fólii a váleček nakrájejte na 2 cm silná kolečka. Rozložte je na plech. Ponechte kolem dostatek místa, během pečení se obvod sušenek zvětší. 

    5. Pečte je 20–25 minut dozlatova. Vyndejte plech z trouby a sušenky nechte pár minut chladnout. Podávejte je teplé. Po vychladnutí je můžete skladovat v uzavřené nádobě nebo v sáčku až týden.

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (0)

    O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!