Alíkovina

Recept na višňové pralinky

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
Příprava višňových pralinek trvá asi 20 minut, na chlazení jsou potřeba další 1-2 hodiny.

Passion Chocolat - pralinky - Výtvory belgických návrhářů ukazují, že ani pralinka už nemusí být jen hranolek čokolády s chutnou náplní , © Michal Mocek

Co budeš potřebovat?

  • 100 g sušených višní nebo třešní 
  • 200 g hořké čokolády 
  • 200 ml smetany ke šlehání 
  • 1 lžíce griotky 
  • 100 g mléčné čokolády 

Jak na to?

Višně najemno posekáme. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky. Smetanu přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a přisypeme čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Do čokoládové hmoty zamícháme griotku a višně, hodinu chladíme v ledničce.

Z mléčné čokolády nožem nakrájíme hoblinky nebo ji nahrubo nastrouháme. Lžičkou tvarujeme z čokoládové hmoty kuličky a obalíme je v hoblinách. Hotové kuličky uložíme v chladu.

Autor:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!