Ingredience
- plnotučné mléko – 300 ml
- vejce – 2 kusy
- krupicový cukr – 2 kávové lžičky
- hladká mouka – 300 gramů
- sůl – malá špetka
- kypřicí prášek do pečiva – jeden sáček
- máslo na vymazání formy – dle vaší potřeby

Těsto na vafle
Postup
- Do větší mísy postupně dávejte všechny ingredience kromě másla. Míchejte tak dlouho, dokud těsto nebude pěkně hladké a tekuté.
- Rozehřejte vaflovač a vymažte máslem. Do středu nalijte jednu naběračku těsta. Počkejte, až vám vaflovač dá znamení (u mě třeba pípá). Je hodně důležité vážně počkat, aby vafle byly dostatečně upečené.

Vaflovač
Nemáte doma vaflovač? Nevadí! Můžete to udělat i v troubě! Stačí si připravit plech s pečícím papírem a nastavit teplotu asi 50 °C. Pečte zhruba 7 minut, hezky do zlatova.

Vafle ve vaflovači
S čím podávat vafle?
Samozřejmě záleží jen a jen na vás. Já je jím třeba s nutellou nebo šlehačkou. Pokud nejste moc na sladké, vafle je možné podávat i s ovocem, třeba s borůvkami nebo malinami.
Tento recept jsem vytvořila s pomocí rodičů, takže se ničeho nebojte a dejte si do nosu. Dobrou chuť!