Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recept na vynikající karbanátky

    vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny · Recepty
    Chcete se dovědět, jak se vaří karbanátky? Recept na nejlepší karbanátky v okolí.

    Karbanátky otáčejte, ať jsou rovnoměrně opečené ze všech stran., © Prima TV

    Budete potřebovat:

    Přísady:

    • 1/2kg mletého telecího a vepřového masa
    • 1 cibuli
    • 60g hrubé mouky
    • 1/4l polotučného mléka
    • 2 lžičky soli
    • 1/4 lžičky pepře
    • 1/4 lžičky (mleté) papriky
    • 1 vejce
    • 2 lžíce másla nebo margarínu

    Nástroje:

    • mísa
    • struhadlo nebo nůž
    • odměrka
    • vařečka
    • pánev
    • obracečka 

    Krok 1:

    Cibuli oloupej, nastrouhej ji nahrubo na struhadle rovnou do mísy. Cibuli můžeš také nasekat nožem na menší kousky. 

    Krok 2:

    Mouku a mléko smíchej s cibulí, přidej sůl, pepř, papriku (mletou!!) a vejce. 

    Krok 3:

    Do misky dej mleté maso a vše DŮKLADNĚ promíchej. Je-li hmota příliš tuhá, přidej trochu mléka nebo kapku vody. 

    Krok 4:

    Postav pánev s tukem (máslem) na mírný plamen. Než se tuk zahřeje, vytvaruj z masové směsi karbanátky. 

    Krok 5:

    Vlož karbanátky na pánev. Nech je ztmavnout na spodní straně, potom je obracečkou otoč. 

    Krok 6:

    Když jsou karbanátky hnědé z obou stran, zmírni plamen a ještě asi 8 minut dopékej. Přitom je několikrát obrať.

    Krok 7:

    Teplé karbanátky podávej s vařenou nebo dušenou zeleninou, s pečenými brambory, s chlebem, nebo s čerstvým salátem. 

    Dobrou chuť!

    Autor:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (1)

    Příspěvek z 17. května 2015 ve 20:17.
    a_u v něm napsala:

    Mňam, moc děkuji za tip, určitě vyzkouším :)