Alíkovina

Recept na vynikající karbanátky

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Chcete se dovědět, jak se vaří karbanátky? Recept na nejlepší karbanátky v okolí.

Karbanátky otáčejte, ať jsou rovnoměrně opečené ze všech stran., © Prima TV

Budete potřebovat:

Přísady:

  • 1/2kg mletého telecího a vepřového masa
  • 1 cibuli
  • 60g hrubé mouky
  • 1/4l polotučného mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky (mleté) papriky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce másla nebo margarínu

Nástroje:

  • mísa
  • struhadlo nebo nůž
  • odměrka
  • vařečka
  • pánev
  • obracečka 

Krok 1:

Cibuli oloupej, nastrouhej ji nahrubo na struhadle rovnou do mísy. Cibuli můžeš také nasekat nožem na menší kousky. 

Krok 2:

Mouku a mléko smíchej s cibulí, přidej sůl, pepř, papriku (mletou!!) a vejce. 

Krok 3:

Do misky dej mleté maso a vše DŮKLADNĚ promíchej. Je-li hmota příliš tuhá, přidej trochu mléka nebo kapku vody. 

Krok 4:

Postav pánev s tukem (máslem) na mírný plamen. Než se tuk zahřeje, vytvaruj z masové směsi karbanátky. 

Krok 5:

Vlož karbanátky na pánev. Nech je ztmavnout na spodní straně, potom je obracečkou otoč. 

Krok 6:

Když jsou karbanátky hnědé z obou stran, zmírni plamen a ještě asi 8 minut dopékej. Přitom je několikrát obrať.

Krok 7:

Teplé karbanátky podávej s vařenou nebo dušenou zeleninou, s pečenými brambory, s chlebem, nebo s čerstvým salátem. 

Dobrou chuť!

Autor:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (1)

Příspěvek z 17. května 2015 ve 20:17.
a_u v něm napsala:

Mňam, moc děkuji za tip, určitě vyzkouším :)