Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recept na župánky (jablka v županu)

    vydáno  •  Recepty

    Máte v době karantény na něco chuť a chcete, aby to bylo dobré, nenáročné na přípravu a trochu i zdravé? Tak si pojďme udělat tzv. župánky.

    Župánky, © veverka270927

    Jablka v županu. Říká se jim tak, protože se jablka obalí do těsta a tím vznikne tzv. župan. Já jim říkám župánky, dělala mi to vždycky babička, když jsem byla menší, a moc mi to chutnalo, a tak jsem se rozhodla se s vámi podělit o recept. Župánky nejsou vůbec náročné na přípravu a zvládnete je udělat do pár minut. Doporučuji vyzkoušet. Těstíčko je podobné těstu na palačinky, jenom trochu hustší.

    Na výrobu župánků budeme potřebovat:

    • jablka 3 ks
    • vejce 1 ks
    • mléko 100 ml
    • hladká mouka 200 g

    Nejprve si jablka oloupeme a vykrojíme jádřinec. Poté je nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Když máme nakrájeno, připravíme si těstíčko. Do misky dáme 200 g mouky, 100 ml mléka a 1 vejce. Všechno pořádně promícháme. Když máme nakrájená jablka a promíchané těstíčko, můžeme jít smažit.

    Na pánev nalijeme olej, vezmeme kolečko jablka a namočíme ho do připraveného těsta. Dáme smažit. Jablka v těstíčku smažíme dozlatova po obou stranách. Poté dáme na talíř, můžeme pocukrovat nebo posypat skořicí a jít servírovat.

    Přeji vám dobrou chuť.

    Autorka:
    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (5)

    Příspěvek z 23. května ve 23:07.
    Molly58 v něm napsala:

    FreddCz: je tu velká hromada zajímavých a dobrých článkůRv

    Příspěvek z 19. května v 5:49.
    FreddCz v něm napsal:

    To zní zajímavě (jeden z mála hodně dobrých článků na této.....eh....síti)

    Příspěvek z 18. května ve 21:41.
    Molly58 v něm napsala:

    Je to moc dobré, když sem byla malá babička mi takle dělala mrkve:-P, asi to zní trochu divně, ale bylo to fakt dobrý. Postup je stejný, jen musíte nakrájet mrkev trochu jinak, anebo na kolečka a ty k sobě spojit špejlí jako špíz. Mrkev je dost tvrdá a proto je lepší jí polít vařicí vodou, ale ne uvařit!