Co budete potřebovat:
- 1,5 litru teplé vody
- Cibuli
- Mouku
- Olej na smažení
- Krupici
- Vajíčko
- Petrželovou nať (nebo celerovou...)
- Koření: červenou papriku, vegetu, pepř a sůl
Postup:
V talířku si smíchej krupici s vajíčkem. Do směsi přidáme jemně nakrájenou nať. Mezitím si v kastrůlku osmažíme na oleji cibulku s moukou. Přidáme červenou papriku a vytvoříme jíšku. Nezapomeňte pravidelně míchat, aby se vám nepřichytila. Do jíšky přidáme teplou vodu.
Teď je čas na udělání knedlíčků, které si připravíme z již připravené hmoty. Můžeme je dělat stejně jakou halušky a nebo si těsto vem na lžičku a postupně odkrajuj cca. 2-3 centimetrové (ještě naběhnou) noky.
Nech povařit asi čtvrt hodinku, zkrátka dokud knedlíčky nebudou měkké a uvařené. Nakonec ještě dochuť trochou vegety, dosol a opepři a můžeš podávat.
Dobrou chuť.