Alíkovina

Recept: Zdravá ovesná buchta

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Určitě jste se alespoň někdy pokoušeli jíst zdravě, ale neodoláte sladkému. Tento rychlý recept je nejen zdravý, ale také má hodně možností - můžete do něj dát téměř cokoliv!

Varování – pokud nemáte rádi ovesné vločky, není to recept pro vás. Za pokus ale nic nedáte, ne? Recept na tuhle skvělou pochoutku mi dala kamarádka, že prý si to k snídani dává a je to dobré. Když mi koláček předvedla, upřímně moc vábně nevoněl (tepelně upravené ovesné vločky + banán), ale přesto jsem se donutila k tomu ho ochutnat. A vida – chutnal skvěle! Ihned jsem si recept od kámošky napsala a ovesný pokrm dělala čas od času doma. Je nejlepší v tom, že si do něj můžete dát téměř cokoliv. Teď se na to ale už vrhneme.

Ingredience pro ochutnávací porci:

  • 1 vajíčko
  • banán (jen příklad, můžete zkusit i jiné ovoce, nebo úplně něco jiného, ale na vlastní nebezpečí)
  • 1 čajovou lžičku kypřícího prášku
  • 40g ovesných vloček
  • 2 lžičky vody

Postup:

  1. Vezmeme si hrneček nějaké klasické čajové velikosti
  2. Do hrnečku dáme rozmačkaný banán, ovesné vločky, kypřící prášek, vajíčko a vodu
  3. Všechno důkladně promícháme
  4. Hrnek dáme do mikrovlnky na 5 minut (pokud vaše mikrovlnka funguje hůř, nastavte si dle potřeby
  5. Hotovou ovesnou buchtu můžeme ihned podávat, a pokud Vám přijde moc suchá můžete si na ní dát třeba bílý jogurt s bio marmeládou, nebo cokoliv Vás napadne
  6. Dobrou chuť!

V případě jakýchkoliv otázek napište do komentářů, ráda odpovím.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (1)

Příspěvek z 10. srpna 2016 ve 13:54.
SaBl v něm napsala:

mňam

Mám na to hroznou chuť111