Budeme potřebovat: 250g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 100ml olej, 150 ml smetany na šlehání, 3 vejce, 15g ovoce (jaké máte rádi), 1/2 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, tuk (na vymazání plechu), polohrubá mouka (na vysypání plechu)
Postup: 1.Předehřejte troubu na 200 °C a vymažeme (tukem) plech na bublaninu. Oddělte bílky od žloutků a ty vyšlehejte spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva, olej, smetanu a vše dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. 2. Těsto vylijte na plech a pečte při 170 °C přibližně 10 minut a až poté přidejte ovoce. Pečte dalších 20 minut a poté zvyšte teplotu na 200 °C na posledních zhruba 15 minut, tak aby se bublanina upekla krásně do zlata.
A může se podávat! Vyzkoušejte si to a přeji vám dobrou chuť!