Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recepty (2.díl): Letní bublanina

    Tak a máme tu další díl z naší série Recepty. Jelikož máme léto, tak si uděláme letní bublaninu. Hodí se ke kávě a můžeme si to všechno vychutnat při opalování.

    Jeden moučník 4x jinak - Meruňková bublanina, © Jakub Salvet

    Budeme potřebovat: 250g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 100ml olej, 150 ml smetany na šlehání, 3 vejce, 15g ovoce (jaké máte rádi), 1/2 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, tuk (na vymazání plechu), polohrubá mouka (na vysypání plechu) 

    Postup: 1.Předehřejte troubu na 200 °C a vymažeme (tukem) plech na bublaninu. Oddělte bílky od žloutků a ty vyšlehejte spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva, olej, smetanu a vše dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. 2. Těsto vylijte na plech a pečte při 170 °C přibližně 10 minut a až poté přidejte ovoce. Pečte dalších 20 minut a poté zvyšte teplotu na 200 °C na posledních zhruba 15 minut, tak aby se bublanina upekla krásně do zlata. 

     A může se podávat! Vyzkoušejte si to a přeji vám dobrou chuť!

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (0)

    O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!