Suroviny
Na 2–3 porce budeme potřebovat:
- 350–500 g sójového dezertu
- 1 jablko
- 1–2 hrsti kuliček hroznového vína
- 4–5 lžic müsli
- 1–2 čajové lžičky mleté skořice nebo skořicového cukru
Poznámka k výběru jablka
- ke sladšímu jablku postačí verze se samotnou mletou skořicí
- ke kyselejšímu jablku se hodí více verze se skořicovým cukrem
Možné obměny
- místo sójového „jogurtu“ můžeme zkusit kokosový – více informací o tom, jaký vybrat, najdete v tomto příspěvku
- místo müsli můžeme použít jen samotné ovesné vločky a podle chuti přidat oblíbené sušené ovoce či oříšky
- místo skořicového cukru můžeme zkusit vanilkový
Suroviny na rostlinný dezert s ovocem a müsli
Postup
- omyjeme jablko
- můžeme a nemusíme oloupat
- a nakrájíme jej na měsíčky
- z hroznu otrháme potřebné množství vína
- kuličky vína omyjeme
- do mističek vyškrabeme „jogurt“
- do středu misky přisypeme müsli
- po obvodu nasázíme ovoce, aby tvořilo estetický barevný vzor
- opatrně přisypeme trošku skořice nebo ochuceného cukru
- pokocháme se krásou výtvorou ,
Dobrou chuť!