Alíkovina

Skořicové cereální čtverečky

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Zkuste si doma upéct vlastní cereálie.

Změklý rostlinný tuk vymíchejte s podmáslím a přidejte vejce., © Elly pro pecenijeradost.cz

Potřebujete

  • 2 hrnky celozrnné mouky,
  • 1 čtvrtinu hrnku třtinového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • pol. lžíci skořice
  • 1 čtvrtinu lžičky soli,
  • 70g másla nebo kokosového tuku,
  • lžičku kypřícího prášku,
  • 3 čtvrtiny hrnku podmáslí

Na potření a posypání

  • 3 polévkové lžíce másla nebo kokosového tuku,
  • 1 polévková lžíce skořice,
  • 1 čtvrtka hrnku třtinového cukru

Postup

Mouku, oba cukry, skořici, sůl, změklé máslo a kypřící prášek rozmixujte a přidejte asi půl hrnku podmáslí. Znovu rozmixujte a kdyby se směs stále drolila, přidejte další podmáslí.

Těsto rozdělte na polovinu a mezi dvěma pláty pečícího papíru (to se nejlépe dělá ve dvou) vyválejte na tenko. Těsto jednoduše připravíte v mixéru.

Když budete válet těsto mezi dvěma archy pečícího papíru, už ho nebudete muset posypávat. Svrchní papír odstraňte, nožem nebo rádýlkem, těsto rozkrájejte na čtverečky a celý plát potřete rozehřátým máslem a posypejte cukrem smíchaným se skořicí. Stejně pokračujte i s druhou částí těsta.

Se spodním pečicím papírem pečte asi 20 minut při 180 stupních dozlatova.

Dobrou chuť.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (0)

O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!