Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Skořicové cereální čtverečky

    vydáno  •  Recepty
    Zkuste si doma upéct vlastní cereálie.

    Změklý rostlinný tuk vymíchejte s podmáslím a přidejte vejce., © Elly pro pecenijeradost.cz

    Potřebujete

    • 2 hrnky celozrnné mouky,
    • 1 čtvrtinu hrnku třtinového cukru,
    • 1 vanilkový cukr,
    • pol. lžíci skořice
    • 1 čtvrtinu lžičky soli,
    • 70g másla nebo kokosového tuku,
    • lžičku kypřícího prášku,
    • 3 čtvrtiny hrnku podmáslí

    Na potření a posypání

    • 3 polévkové lžíce másla nebo kokosového tuku,
    • 1 polévková lžíce skořice,
    • 1 čtvrtka hrnku třtinového cukru

    Postup

    Mouku, oba cukry, skořici, sůl, změklé máslo a kypřící prášek rozmixujte a přidejte asi půl hrnku podmáslí. Znovu rozmixujte a kdyby se směs stále drolila, přidejte další podmáslí.

    Těsto rozdělte na polovinu a mezi dvěma pláty pečícího papíru (to se nejlépe dělá ve dvou) vyválejte na tenko. Těsto jednoduše připravíte v mixéru.

    Když budete válet těsto mezi dvěma archy pečícího papíru, už ho nebudete muset posypávat. Svrchní papír odstraňte, nožem nebo rádýlkem, těsto rozkrájejte na čtverečky a celý plát potřete rozehřátým máslem a posypejte cukrem smíchaným se skořicí. Stejně pokračujte i s druhou částí těsta.

    Se spodním pečicím papírem pečte asi 20 minut při 180 stupních dozlatova.

    Dobrou chuť.

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuse

    Diskuse k článku  (0)

    O tomto článku zatím nikdo nediskutuje. Buď první!