Alíkovina

Snídaně z ovesných vloček

vydáno  •  Čtenáři píší Alíkoviny
Dnes jsem si pro tebe připravila recepty na snídani z ovesných vloček.

pro iDNES.cz, © Marcela Kro

Lívance z ovesných vloček

Budeme potřebovat:

  • 150g ovesných vloček
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • 200ml mléka
  • 4 lžíce cukru moučky
  • 2 vejce
  • kokosový olej

Postup:

Rozmixujeme ovesné vločky na jemno. Rozehřejeme si pánev a přidáme půl kávové lžičky kokosového oleje. Vločky si dáme do mísy a přidáme vanilkový cukr, sůl, skořici a cukr moučka. Zamícháme. Poté přidáme mléko a dvě celá vejce. Znovu zamícháme. Na rozehřátou pánev nalijeme jeden žufánek (naběračku) těsta. Chvíli počkáme a otočíme. Servírujeme s ovocem a marmeládou. Výborné i jako večeře

Ovesná kaše

Budeme potřebovat:

  • 60ml (100ml) ovesných vloček
  • 150ml ( 250ml) mléka
  • cokoliv na dochucení ( např. jahody, maliny, borůvky, kakao, med, javorový sirup, banán ( i když ho moc nedoporučuji, nemá moc výraznou chuť), marmeládu či čokoládu

Postup:

Mléko a ovesné vločky vložíme do hrnce a dáme na plotnu. Až se to začne vařit, ztlumíme teplotu a mícháme. Mícháme cca. 2-3 minuty dokud nám kaše nezhoustne. Po zhoustnutí sundáme z plotny a necháme zhruba minutu odstát s pokličkou na kuchyňské lince. Poté dáme do misky a dochutíme podle chuti. Kaše velmi zasytí.

A to je všechno. Snad jsem vám pomohla.

Autorka:

Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

» přejít do diskuse

Diskuse k článku  (4)

Příspěvek z 20. ledna ve 12:34.
VikiKlára v něm napsala:

Já si jí dělala už i dříve, než jsem si přeçetla článek.

Příspěvek z 19. ledna v 17:14.
Rodé v něm napsala:

:-):->:-D;-DR^R^R^@)->-$>$> mňam

Příspěvek z 17. března 2017 ve 21:17.
DamborskaT v něm napsala:

Reakce na Verča-22:

Jasně, zkus třeba slunečnicový olej. Ale nedoporučuji olivový, má výraznou chuť a aroma. Kokosový olej se tam dává proto, že je to sladký pokrm a kokosový olej taky. 😉
DamborskaT