Na tortillu budete potřebovat:
150 ml vody
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžičku soli
250 g polohrubé mouky
V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva, poté přidáme olej, vodu a začneme míchat buď lžící nebo vařečkou, a jak se těsto přestane lepit, tak do toho vložíme i trochu hnětení rukama. Těsto necháme v míse asi 30 minut odpočívat. (Raději ho přikryjte utěrkou, ať vám neoschne.)
Po 30 minutách těsto rozdělte na 8 kousků, každý kousek pak vyválejte do tenké placky (je to občas pracné, protože se těsto pořád smrskává), pak si zapněte sporák a na pánvičku dejte kapku oleje (opravdu to stačí). Chvíli počkejte, až se olej rozehřeje, a poté dejte velmi opatrně na pánev vyválenou placku. Tu smažte asi 30 vteřin na každé straně a snažte se propichovat bublinky, které se na placce budou tvořit (stejně mám pocit, že to nepomáhá a že jen dělám zbytečně díry do placky ).
Na kuře budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
olivový olej
vaše oblíbené koření
Kuřecí prsa si nejdříve omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, poté z nich vykrájíme všechny bílé části. Očištěná prsa nakrájíme na kousky, které pak dáme marinovat, takže spíš takové střední kousky. Do misky s víkem, ve které necháme maso marinovat, si naspod nasypeme koření, které máme rádi (já nejčastěji používám gyros nebo kebab), poté ho zakapeme olivovým olejem a pak naskládáme vrstvu masa, kterou zase posypeme kořením, zalijeme olivovým olejem a tak pokračujeme do konce. Marinujeme minimálně hodinku v lednici. Když už je maso hotové, použijeme z něj olej, ten nalijeme na pánvičku, kterou necháme rozpálit a potom na ni dáváme kousky kuřete, ty osmažíme, ne moc rychle, ať nejsou uvnitř růžové.
A teď už jen stačí tortilly a maso spojit dohromady. Já si nejdřív pokropím tortillu vodou, dám na ni kostičky sýra (když budete mít plátky, tak lépe pro vás) a dám do mikrovlnky na 30 vteřin. Mezitím si připravím zeleninu – rajčata, okurek, paprika – kterou nakrájím i s masem na malé kousky, popřípadě nudličky. Tortillu pak vytáhnu, potřu ji tatarkou (pokud si uděláte nějakou vlastní omáčku, nebráním vám v tom), naskládám na ni zeleninu s masem a jelikož jsem „moc šikovná“, tak se balením neobtěžuju, jelikož mi to vždycky odevšad padá.
Tak doufám, že tento recept vyzkoušíte a bude vám chutnat. Budu ráda za ohlasy a nechte si čvachtat.