Trávíte hodně času v kuchyni? Potom by neměl být problém vyluštit tajenku. Jdeme na to!
1. | |||||||||||||
2. | |||||||||||||
3. | |||||||||||||
4. | |||||||||||||
5. | |||||||||||||
6. | |||||||||||||
7. | |||||||||||||
8. | |||||||||||||
9. | |||||||||||||
10. | |||||||||||||
11. | |||||||||||||
12. | |||||||||||||
13. | |||||||||||||
14. | |||||||||||||
15. | |||||||||||||
16. | |||||||||||||
17. | |||||||||||||
18. |
Paráda! Je vidět, že se v kuchyni opravdu vyznáš!
- Omáčka, do které se přidává kyselá okurka. V názvu je ukryto jedno z měst ČR.
- Nejčastější zelenina, která se používá při vaření. Při krájení z ní štípou oči.
- Zelenina pěstovaná na poli (červená nebo bílá). Je to hlavní surovina při přípravě polévky s názvem boršč.
- Bylina, ze které se dělá čaj. Má uklidňující účinky. Říká se jí též lékařská.
- Bylina, která se pěstuje na zahradě nebo doma v květináči. Často se dává na krajíc chleba namazaný máslem. Vzhledově je podobná obyčejné trávě.
- Surovina pěstovaná na zahradě nebo na poli. Často bývá napadena mandelinkou.
- Koření původem z Indie. Má žlutou barvu.
- Aromatické koření, které přidáváme do cukroví nebo třeba do hruškového kompotu. Tomuto koření se říká také „hvězdičkové“.
- Nejčastější omáčka, která se dává na špagety. Připravuje se z rajčat.
- Špekáček s cibulí v octovém nálevu. Podává se s chlebem.
- Nejznámější české jídlo z masa. Do základu se přidává červená paprika.
- Hovězí maso, které podáváme se zeleninovou omáčkou. Při servírování přidáváme šlehačku a brusinky.
- Měkký salám, který se může přidávat do bramborového salátu. Jedná se o jeden z nejtučnějších salámů.
- Tekutina, ze které se připravuje kakao nebo třeba krupicová kaše.
- Surovina, která se přidává do bramborové kaše či maže na pečivo.
- Luštěnina, která se konzumuje s uzeným masem nebo párkem.
- Sladké pečivo z kynutého těsta, které se dělá převážně o Vánocích. Při servírování můžeme posypat moučkovým cukrem.
- Ovoce, které se přidává do štrúdlu.