Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Tvarohové jahodové knedlíky

    Na tento recept budete potřebovat i dospělého! Tak jdeme na to!

    Jahodník obecný - Jahody jsou výborné v mnoha sladkých jídlech a navíc jsou výborné pro zdravou pleť., © Alík

    Ingredience na cca 15 knedlíků:

    • 250 g polotučného tvarohu
    • 120 ml mléka
    • 1 vejce
    • 250 g polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
    • špetka soli
    • 250 g jahod
    • tvrdý sýr na strouhání
    • moučkový třtinový cukr a máslo na dochucení

    Postup:

    Tvaroh, vejce a 2/3 mléka smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Zapracujte těsto a podle potřeby přidávejte mléko. Bude-li se vám těsto zdát naopak moc řídké a lepivé, přimíchejte trošku hrubé mouky nebo dětské krupičky. Poté těsto vyválejte na placku a rozkrájejte na čtverečky. Ty naplňte omytými jahodami a rukou vytvarujte knedlíky. Vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 5 až 10 minut podle velikosti knedlíků. Že jsou hotové, poznáte tak, že budou plavat na hladině. Nakonec je ozdobte nastrouhaným tvarohem, troškou moučkového třtinového cukru a přelijte rozpuštěným máslem.

    Autor:
    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (3)

    Příspěvek z 31. května 2017 v 10:28.
    dubjanka v něm napsala:

    jsou prudce jedlé :-) jen bez toho sýru , ale s tvarohem

    DžungaráčekChlupáček v něm napsala:

    To je mňamka

    -Pouzdro- v něm napsal:

    je tam chyba strouhaný sýr na knedlíky asi ne, má být tvaroh