Ingredience na cca 15 knedlíků:
- 250 g polotučného tvarohu
- 120 ml mléka
- 1 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 250 g jahod
- tvrdý sýr na strouhání
- moučkový třtinový cukr a máslo na dochucení
Postup:
Tvaroh, vejce a 2/3 mléka smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Zapracujte těsto a podle potřeby přidávejte mléko. Bude-li se vám těsto zdát naopak moc řídké a lepivé, přimíchejte trošku hrubé mouky nebo dětské krupičky. Poté těsto vyválejte na placku a rozkrájejte na čtverečky. Ty naplňte omytými jahodami a rukou vytvarujte knedlíky. Vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 5 až 10 minut podle velikosti knedlíků. Že jsou hotové, poznáte tak, že budou plavat na hladině. Nakonec je ozdobte nastrouhaným tvarohem, troškou moučkového třtinového cukru a přelijte rozpuštěným máslem.